.
News Image

Idool-kandidaat belandde in psychiatrie

Kennen jullie deze runner-up van Idool nog? Natuurlijk!


Wouter De Clerck was dé publiekslieveling in het tweede seizoen van Idool in 2014. Uiteindelijk zou spring-in-‘t-veld Wouter tweede eindigen na de alternatieve Joeri, maar zijn single “Walking in Memphis” scoorde goed en Wouter leek op weg naar een mooie carrière… Maar niets was minder waar.



Wouter getuigt in TV Familie hoe hij zich meer een product voelde dan een mens. Het succes ebde weg, zijn relatie met mede-kandidate Laura liep op de klippen en Wouter kreeg te kampen met een burn-out. Door financiële problemen belandde hij in de schuldbemiddeling en even later begon hij ook angstaanvallen te krijgen. Wouter liet zich voor enkele maanden opnemen in een psychiatrische instelling en pas daar kwam hij tot rust.



Ondertussen gaat het weer veel beter met Wouter en jawel, ook de muziekmicrobe begon weer te kriebelen. In de paasvakantie zien we hem als Alex De Leeuw in de musical Madagascar, maar hij staat ook weer met een band op het podium. Met twee bands zelfs. Zowel bij partyband Tracy Lane als bij Straffen Toebak zingt hij opnieuw de pannen van het dak.


Bio van Wouter De Clerck

Meer Over:

Wouter De Clerck