.
News Image

Idaho: een roman over verlies, verdriet, verlossing en vergeten

Een roman over verlies, verdriet, verlossing en vergeten.
De jongste ster aan het Amerikaanse literaire firmament is afkomstig uit Idaho. Deze staat in het noordwesten van Amerika vormt het decor van het debuut van Emily Ruskovich, een roman over verlies, verdriet, verlossing – en vergeten.

Ann en Wade hebben met veel moeite een leven opgebouwd in het onherbergzame noorden van Idaho. Hun liefde is niet het enige wat hen bindt. Al vanaf het prille begin van hun huwelijk probeert Ann te achterhalen wat er precies gebeurde met het gezin – en de vrouw Jenny – die haar voorgingen. Wade zwijgt over zijn eerste huwelijk en twee dochters, zijn geheugen laat hem bovendien op steeds gewelddadiger wijze in de steek, en de enige persoon die Ann wellicht antwoorden kan bieden, Jenny, zit in de gevangenis wegens moord.

Emily Ruskovich is opgegroeid op een berg in het noorden van de Amerikaanse staat Idaho. Ze studeerde aan de gerenommeerde Iowa Writer’s Workshop. In 2015 werd een kort verhaal van Ruskovich met de O. Henry Prize bekroond. Idaho is haar debuutroman.