.
News Image

Ida De Nijs stelt debuutalbum voor

Ze komt uit Nederland maar woont al jaren in Vlaanderen: Ida De Nijs.


De naam Ida De Nijs doet misschien toch wel een belletje rinkelen. Zo was haar single Als je ooit vaak te horen op Family Rado en werd Ik hou van jou gebruikt in het tv-programma Pink Ambition. Meer dan een jaar is er aan het debuutalbum van Ida De Nijs gewerkt en dat hoor je. Deze uit Nederland afkomstige zangeres stelde enkeel weken geleden haar debuutalbum Tussen Amsterdam en Brussel voor. Een album dat Ido oorspronkelijk nooit wou maken. Het is namelijk de schuld van haar familie (bedankt familieleden!!!) dat Ida de studio in dook. Ida zong vaak en haar vrienden en familieleden zouden het jammer vinden mocht er voor het nageslacht nooit iets bewaard blijven. En met haar debuutalbum is dat meteen ook gebeurd. Voor dat debuutalbum liet Ida zich omringen door de beste muzikanten. Denk maar aan Erik Vlasbloem, Bert Embrechts en tal van anderen. Want laat duidelijk zijn dat Ida geen huiskamerzangeres is. Ida straalt op het podium en zorgt voor de nodige kriebels en kippenvel met haar liedjes.



Op het album bekende en minder bekende liedjes. Openen doet Ida op haar debuutalbum met het prachtige Amsterdam en ze heeft er geen probleem mee om van Onderweg van abel over te schakelen naar Telkens Weer van Willeke Alberti. Leun op mij kennen wij in Vlaanderen dan weer in de versie van Sabien Tiels en onze absolute lieveling van dit album is Dag Vreemde Man van Ann Christy. Een nummer daar je eigenlijk je handen moet afhouden, tenzij je een versie maakt die er staat en Ida heeft een versie gemaakt met het grootste respect voor het originele nummer én Ann Christy.



Ok, we zien onze bezoekers niet meteen allemaal deze cd kopen maar het minste wat je moet doen is toch eens zoeken naar muziek van deze zangeres. De kans is groot dat je snel overtuigd zal zijn van haar kunnen.


Bio van Ida De Nijs

Meer Over:

Ida De Nijs