.
News Image

Honolulu King

Meesterverteller Anne-Gine Goemans schreef met Honolulu King een fonkelende roman over de kracht van muziek, afkomst, identiteit, vergelding en vergeving

Innemend en gemoedelijk, zo staat de tachtigjarige Hardy – eigenaar van een Indische toko in Haarlem – bekend. Hij bakt samen met zijn kleindochter spekkoek en pasteitjes, luistert naar de levensverhalen van zijn Indische klanten en draait met zijn vrienden Cok en George Hawaïmuziek. Ooit vormde Hardy met zijn vrienden de legendarische Honolulu Kings, en hij verlangt ernaar nog één keer met zijn band te schitteren.

Maar met de komst van een sushirestaurant worden oude oorlogswonden opengereten. In de loge van de vrijmetselarij besluit Hardy zijn verzwegen verleden te openbaren. De schokkende biecht stelt zijn broeders voor een groot dilemma. Mogen de vrijmetselaars met hun geheimhoudingsplicht een misdaad verzwijgen?

Anne-Gine Goemans overtuigt met dit intrigerende, op ware gebeurtenissen geïnspireerde verhaal van een Indische man, getekend door zijn verleden. Haar toegankelijke en beeldende schrijfstijl en kleurrijke personages zullen wederom door jong en oud geprezen worden en geen lezer onberoerd laten.

Anne-Gine Goemans (1971) debuteerde met de veelgeprezen roman Ziekzoekers. Ze won daarmee de Anton Wachterprijs 2008. Met haar tweede roman, Glijvlucht, won Goemans de Dioraphte Jongerenliteratuur Prijs 2012 en de Duitse M-Pionier Prijs voor literaire nieuwkomers. De vertaalrechten van Glijvlucht werden verkocht aan Engeland, Duitsland, Denemarken, Italië, Turkije en IJsland.