.
Hilde Gijsbrechts in Wittekerke
vrijdag 24 november 2023

Hilde Gijsbrechts: “We hebben het ergste achter de rug”

We zijn toch gewaarschuwd

Voor veel mensen ligt corona al ver achter hun, maar met de winter voor de deur wordt toch gewaarschuwd voor een opmars van Corona. Er zou niet opnieuw een grote golf uitbreken, maar besmettingen zijn wel mogelijk.

Dat brengt natuurlijk weer wat extra stress met zich mee voor dokters, verpleegsters en thuisverpleegsters. Hilde Gijsbrechts, ooit bekend uit ‘Wittekerke’ werkt nu als thuisverpleegster en is er toch behoorlijk gerust op.

“Ik ben ervan overtuigd dat we het ergste achter de rug hebben. Maar ik ben tegelijk ook van mening dat we in vergelijking met vroeger alerter moeten zijn wanneer iemand bijvoorbeeld een verkoudheid heeft. Ik ontsmet nog altijd de winkelkar in de supermarkt. En telkens ik in de auto stap, is het eerste wat ik doe mijn handen ontsmetten met alcoholgel. Het is wellicht een soort beroepsmisvorming. Als ik aan de pandemie één ding overgehouden heb, is het een beetje smetvrees”, lacht ze in Primo.

Hilde heeft haar grote droom al kunnen waarmaken door thuisverpleegster te worden. Andere grote dromen heeft ze niet meteen.

“Ik probeer vooral in het moment te leven. Ook omdat ik sinds het overlijden van mijn vader goed besef hoe broos geluk is. Dat mijn kinderen, mijn man en familieleden gelukkig en gezond blijven, is voor mij het belangrijkste. Ik ben helemaal niet materialistisch ingesteld, precies omdat je niks hebt aan een groot huis of een chique auto als je gezondheid tegensputtert.”

Bio van Hilde Gijsbrechts

Meer Over:

Hilde Gijsbrechts