.
News Image

Hilde De Baerdemaeker in Steracteur Sterartiest

Hilde De Baerdemaeker zingt voor goed doel.


Hilde De Baerdemaeker is vanaf donderdag 2 november te zien in Steracteur Sterartiest. Ik vind zingen heerlijk. En dat ik dat nu mag doen voor een goed doel dat mij zo nauw aan het hart ligt, is gewoonweg fantastisch. Ik ga zingen uit pure dankbaarheid… voor twee schatten van kinderen.



Hilde is één van Vlaanderens bekendste actrices. Ze studeerde af aan het Conservatorium in Gent en werd al kort na haar afstuderen gecast door Jan Verheyen voor haar eerste grote rol in de film Alias. Nadien volgen de rollen in verschillende filmproducties elkaar snel op. Zo zagen we haar onder meer aan het werk in de kaskrakers Dossier K, De zaak Alzheimer en Team spirit 2.

Maar ook op televisie ging de bal aan het rollen. Zo speelde ze onder meer hoofdrollen in Aspe, Coppers en Familie, en verscheen ze in nog ontelbaar veel andere Vlaamse topfictie. In 2009 won ze de tv-ster voor Beste actrice met haar rol in de telenovelle LouisLouise.

Ondanks die fijne carrière, is de rol van haar leven die van mama. Ze is mama van de tweeling Marcel en Marilou en plusmama van Sam en Milan. Haar gezin en bij uitbreiding haar familie (ze komt zelf uit een gezin van vier) zijn haar heel dierbaar, en speelden dan ook een belangrijke rol in haar beslissing om mee te doen aan Steracteur sterartiest.

Hilde leeft volgens haar buik en die buik wees haar dit najaar in de richting van een nieuwe uitdaging, muziek. Ze begint met veel enthousiasme aan het Steracteur sterartiest-avontuur en is heel benieuwd waar het haar zal brengen.



​Hilde zingt voor het Nicolasfonds. Het Nicolasfonds ondersteunt premature baby’s, en bij uitbreiding hun ouders, die langdurig op de dienst neonatale intensieve zorgen verblijven en ook na hun ontslag nog extra zorgen nodig hebben. Zo leent het fonds medische toestellen uit die nodig zijn voor het toedienen van zuurstoftherapie of sondevoeding.

Daarnaast ondersteunt het Nicolasfonds ook verschillende gezinsgerichte initiatieven: ze ontwikkelden een welkomstpakket voor ouders en eventuele broers of zusjes, en voorzien zorgmateriaal dat de ontwikkeling van de baby’s mee ondersteunt. Tijdens het verblijf op de afdeling wordt er ook veel aandacht besteed aan Koesterende en Ontwikkeling Ondersteunende Zorg (KOOZ). Het Nicolasfonds investeert in initiatieven die dit zorgconcept ten goede komen en streeft naar optimale en maximale betrokkenheid van ouders bij de zorg van hun kind. In samenwerking met de KU Leuven wil het Nicolasfonds ook een aangepaste psychosociale omkadering bieden via onderzoek, informatie en educatie.

Hilde heeft redenen te over om te zingen voor het Nicolasfonds, want haar eigen tweeling werd tien weken te vroeg geboren. “Zonder de neonatale afdeling van UZ Gasthuisberg waren ze er niet meer geweest. Daar werken engelen, en daar wil ik mijn uiterste best voor doen.”



www.nicolasfonds.be