.
News Image

Het ultieme witloofboek

Een eerbetoon aan één van onze fijnste groenten.

Een eerbetoon aan één van onze fijnste groenten.

Noem het witlof of Brussels lof, chicorée of Belgian endives… Het is een feit dat een van onze fijnste groenten tot ver over de grenzen als een delicatesse wordt beschouwd. En terecht. Een standaardwerk over dit mooie terroir-product kon dan ook niet uitblijven. Journaliste Liesbeth Hobert, topchef Felix Alen en fotograaf Frank Croes hebben, vanuit een gezamenlijke interesse, hun krachten gebundeld. Hun alom geprezen en internationaal bekroonde boek Witloof from Belgium is nu aan een nieuwe uitgave toe. De geschiedenis werd verder uitgediept, andere telers bezocht, nieuwe recepten getest. Felix Alen serveert meer dan 40 gerechten, van klassiek tot trendy en voorziet ze royaal van handige tips bij de bereiding ervan. Frank Croes brengt alles schitterend in beeld. Als extraatje geven enkele van onze topchefs hun favoriete witloofrecept prijs. Het ultieme witloofboek geeft deze fijne groente van bij ons de plaats en het eerbetoon die ze verdient. Voortaan hoeft niemand nog op zijn witloofhonger te blijven zitten. ISBN: 9789057203442