.
News Image

Het meisje in de trein is het snelst verkopende debuut ooit

Het succes van Het meisje in de trein is nu al enorm in alle Engelstalige landen. De Nederlandse vertaling ging na één verkoopdag al in herdruk. Stephen King is fan, Dreamworks kocht de filmrechten en het boek is al voor de dertiende week de nummer 1 bestseller van de New York Times.

Rachel neemt elke ochtend dezelfde trein. Zo kijkt ze elke ochtend naar een stel dat op hun terras ontbijt. Ze heeft het gevoel dat ze hen persoonlijk kent en noemt hen 'Jess en Jason'. Op een dag ziet ze iets vreemds in hun tuin. De trein rijdt gewoon weer door, maar voor Rachel verandert alles. Niet in staat om het voor zichzelf te houden, stapt ze naar de politie met haar verhaal, wanneer blijkt dat 'Jess' vermist wordt. Hiermee raakt ze niet alleen verwikkeld in de gebeurtenissen die volgen, maar ook in de levens van iedereen die erbij betrokken is. Maar wie is er te vertrouwen? Heeft ze meer kwaad dan goed gedaan door zich met deze zaak te bemoeien?

'Echt een geweldige thriller, die me bijna de hele nacht heeft wakker gehouden. De onbetrouwbare verteller is perfect gedaan.'
- Stephen King

'Wat een personages, wat een setting, wat een boek! Het is Alfred Hitchcock voor een nieuwe generatie.'
- Terry Hayes, auteur van Ik ben Pelgrim