.
News Image

Het grote verdriet van Veronique De Kock

'Ik barst telkens in tranen uit'


Het gaat fantastisch goed met Véronique De Kock. Het 38-jarige model beleeft een fantastisch jaar. Zo opende de gewezen Miss België enkele weken geleden een winkel in Schilde en ging ze aan de slag voor de digitale televisiezender FOX waar ze als omroepster de beste Amerikaanse series mag aankondigen. Het gaat Véronique professioneel voor de wind en dat gunnen we haar best wel. Bovendien voelt Véronique De Kock zich ook super in haar vel. En toch is er regelmatig een moment waarop Véronique in tranen uitbarst. Zo zie je maar, iedereen heeft wel eens één of ander moeilijk moment. Welk moment is dat bij Véronique?



In de Story van deze week vertelt Véronique dat ze 's nachts vaak wakker gelegen heeft. De reden? De opening van haar winkel 1995 in Schilde. Véronique vroeg zich af of ze wel voldoende zou verkopen om uit de kosten te komen. Maar Véronique merkt dat het goed loopt. Ze staat ook zoveel mogelijk zelf in de winkel. Die opent de deuren om 10 uur 's morgens. Op dat moment heeft Véronique haar zoon Sébastien al naar school gebracht. Nadien smijt ze zich op haar winkel en ontvangt ze haar klanten met de glimlach. Maar achter die glimlach schuilt ook verdriet.



Het is ondertussen vier jaar geleden dat Véronique De Kock en Frank Slaets uit elkaar gingen. Dat was toen niet voor het eerst, er was eerder al sprake van een breuk maar het leek weer goed te komen. Tot de zomer van 2011: Véronique en Frank gaan definitief uit mekaar. Véronique pakt haar koffers en daar was haar zoon Sébastien niet blij mee. Hij voelde zich in de steek geleden door zijn moeder omdat zij had besloten om het huis te verlaten. Sébastien was toen nog heel jong en begreep amper wat er gebeurde.



In het begin was hij vooral boos op mij, want ik was degene die wegging. Ik had als mama ons gezinnetje verbroken, vertelde Véronique toen in Het Nieuwsblad. Ik heb toen tips gevraagd aan een psycholoog en die heeft ons geleerd om er op een goede manier mee om te gaan. Daarna is het gelukkig snel beter geworden. We hebben heel goed proberen uit te leggen dat mama en papa niet meer samen zouden zijn en dat we voortaan in twee huisjes zouden wonen waar hij ook zijn eigen kamertjes zou hebben, vult Véronique aan.



Al vier jaar is het ondertussen al dat Sébastien met enige regelmaat tussen de woning van Véronique en die van zijn papa Frank pendelt. Net zoals vele kinderen had Sébastien het daar lange tijd moeilijk mee. Ondertussen heeft hij daarmee leren leven. Maar Véronique biecht in Story op dat zij het daar nog steeds moeilijk mee heeft. Als hij op zondag vertrekt naar zijn papa, dan barst ik telkens in tranen uit. Een kind weghalen bij zijn moeder, voelt heel onnatuurlijk aan, vertelt Véronique met tranen in de ogen. Dat is de hel voor mij, dan gooi ik mij op mijn werk.



En werken doet Véronique keihard. Maar zo voelt het niet altijd aan, gelukkig maar. Afgelopen weekend was zo'n druk werkweekend voor Véronique. Zaterdagochtend stond Véronique al om 7.30 uur in het Sporta Center van Tongerlo. Véronique maakt deel uit van een team bv's dat loopt ten voordele van To Walk Again van Marc Herremans, een initiatief dat Véronique steunt.

Zaterdagochtend kwam Véronique meelopen in een 337 kilometer lange wedstrijd. Onder andere Natalia, Erika Van Tielen, Peter Van de Veire, Sam De Bruyn, Lindsey De Grande, Wim Soutaer en Barbara Dex liepen ook een deel van die 337 kilometers. Véronique ging echter zonder de nodige training van start.



Tot over 3 maanden liep ik 3 keer per week maar de afgelopen maanden heb ik geen klop meer gedaan. Véronique heeft een winkel geopend en daar stap ze best veel tijd in. Maar opgepept is ze wel want Run To Walk Again is een teamgebeuren. De ploeg is er, de steun is er en de sfeer is enorm fijn. Véronique loopt meestal ongeveer 9 kilometer. Ik woon in een bosrijk gebied en loop dus altijd in het groen. Dat is echt leuk lopen moet ik zeggen. Véronique liep haar afstand zaterdag in de mooie Kempen en genoot van de aanmoedigingen van haar team. En nadien vertrok ze naar Maasmechelen voor een mode-evenement waar ze als model zou flaneren. Altijd maar druk druk bezig die Véronique De Kock. Maar één ding is zeker: Véronique geniet van elk mooi moment. Wat wil een mens nog meer?


Bio van Véronique De Kock

Meer Over:

Véronique De Kock

Bekijk ook deze items over Lindsey De Grande: