.
News Image

Het EK: Van Panenka tot Kompany

Iconische foto's, smakelijke anekdotes en harde feiten.
'Het EK: Van Panenka tot Kompany' - aan de hand van iconische foto's, smakelijke anekdotes en harde feiten vertellen sportjournalisten François Colin en Stefan Van Loock de fascinerende geschiedenis van het Europees Kampioenschap voetbal

Het Belgische elftal is zonder twijfel aan een legendarische opmars bezig. De nationale voetbalploeg is populairder dan ooit en de verwachtingen voor het EK voetbal 2016 zijn hooggespannen. Als nummer één op de FIFA-wereldranglijst is het niet onbescheiden om te dromen dat kapitein Vincent Kompany en de zijnen de finale speelt in Frankrijk. De komende maanden zal het EK voetbal al zijn wat de klok slaat. We kunnen dus maar beter weten waarover we spreken!

Een terugblik om op te warmen voor de krachtmeting - want wie kan er wél wachten tot 10 juni?

· Het complete overzicht sinds de geboorte van het EK in 1960 in Frankrijk
· De spannendste momenten, de interessantste cijfers en weetjes en alle wedstrijduitslagen
· Doorweven met de meest emotionele en extatische beelden uit de geschiedenis van het EK

In Het EK. Van Panenka tot Kompany reconstrueren specialisten ter zake François Colin en Stefan Van Loock de fascinerende geschiedenis van het Europees Kampioenschap. Elk EK heeft zijn eigen bijzondere verhaal en befaamde spelers. De finale is elke keer weer een (on)voorspelbare krachtmeting tussen de beste ploegen van een continent. Elke vier jaar wordt het aantal deelnemende landen groter. De onevenaarbare emoties die de wedstrijden bij de supporters teweegbrengen, komen tot een absoluut hoogtepunt. Soms tot bloedens toe.

Van de geboorte van de panenka tot de eerste deelname van een multicultureel elftal en enkele prachtwedstrijden van de Rode Duivels…

François Colin was jarenlang chef Sport van Het Nieuwsblad en sportjournalist voor De Standaard. In die hoedanigheid woonde hij alle wereldbekers bij en ontmoette hij tal van voetballers en coaches.

Stefan Van Loock was de eerste vaste sportjournalist bij VTM, waar hij programma’s presenteerde als Goal! en Goal Live. Na enkele jaren als hoofd Communicatie en woordvoerder van de Koninklijke Belgische Voetbalbond treedt hij in dienst bij Sporting Telenet als voetbalcommentator, presentator en eindredacteur.