.
News Image

Herman Van Molle past voor Canvascrack

Sven Speybrouck presenteert 13de seizoen van quizklassieker Canvascrack.

Door gezondheidsproblemen moet Herman Van Molle afhaken voor het nieuwe seizoen van de Canvascrack. Sven Speybrouck springt in als presentator van de dertiende jaargang van de legendarische zomerquiz van Canvas.

Herman Van Molle is formeel: "De Canvascrack presenteren is een marathon. Het gaat om 62 afleveringen die in gecondenseerde en intensieve periodes worden opgenomen. Daar moet je 100% in orde voor zijn. En dat ben ik momenteel niet. Dus begin ik er ook niet aan. Ik ben blij dat Sven Speybrouck bereid is mij dit seizoen te vervangen. Hij deelt mijn passie voor kennis, cultuur, wetenschap en weetjes; een passie die niet alleen onontbeerlijk is om aan de Canvascrack deel te nemen, maar misschien nog meer om hem te presenteren. Ik wens Sven daarbij veel succes!"

De geest van Herman Van Molle zal sowieso doorheen het nieuwe seizoen van de Canvascrack waren. Niet alleen is en blijft hij samen met Karel Vereertbrugghen de geestelijke vader van de quiz, maar hij heeft ook nog volop meegewerkt aan de voorbereidingen van dit dertiende seizoen, het opstellen en stroomlijnen van de vragen, enz. Aan het 'format' van de quiz verandert ook deze keer niets. De Canvascrack blijft dus de stempel van Herman Van Molle dragen en is ook in deze nieuwe jaargang 'fully Van Molle approved'.

Sven Speybrouck is bijzonder trots dat hij Herman Van Molle dit seizoen mag vervangen: "Als kind had ik realistische dromen: ruimtevaarder worden. Of ridder. Herman Van Molle worden leek mij te hoog gegrepen. Daar durfde ik zelfs niet van te dromen. Maar zie. Ik ga mijn uiterste best doen en ik hoop, net als alle andere kijkers, vooral dat Herman snel weer terugkomt."

Bio van Herman Van Molle en Sven Speybroeck