.
News Image

Hendrik Willemyns van Arsenal heeft nieuws

Hij gaat een film maken. 


‘De muzikant van de toekomst is een prostituee.’ Die stelling vormde voor Hendrik Willemyns (Arsenal) het uitgangspunt voor zijn eerste langspeelfilm. De film getiteld ‘Birdsong’ werd gedraaid in Tokyo met een volledig Japanse cast en crew en vertelt het verhaal van Asuka, een jonge moeder die alles in de strijd gooit om haar ‘muziek-droom’ waar te maken. Met succes. Maar aan alles hangt een prijs en Asuka, gespeeld door Natsuko Kobayashi, komt terecht in een wereld van muziek, sex en een business die beiden verbindt.



Willemyns regisseert niet enkel, maar schreef ook het scenario en componeert uiteraard zelf de soundtrack. Hij produceert de film, samen met Dirk Impens van het productiehuis Menuet (o.a. The Broken Circle Breakdown) en Ken Ochiai voor het Japanse productiehuis Kadokawa.



Hendrik Willemyns vormde de voorbije 15 jaar samen met John Roan de popgroep Arsenal maar was al langer met beeld bezig. Voor Canvas en Woestijnvis maakte hij een reeks documentaires (Paper Trails) en 2 jaar geleden zette hij, op het Film Fest Gent, zijn eerste stappen in de fictie-wereld met ‘Dance Dance Dance’, een uniek filmconcert dat zich eveneens afspeelde in Japan en net als ‘Birdsong’ de gevaren van de muziek-droom bezong.



‘Birdsong’ wordt verwacht in de bioscoop in het voorjaar van 2018.


Bio van Arsenal en Hendrik Willemyns

Bio van Dirk Impens

Meer Over:

Dirk Impens