.
News Image

Helmut Lotti vocht tegen burn-out

Van Helmut Lotti verscheen deze week de cd Faith, Hope & Love.
Helmut Lotti heeft een nieuw album uit en daar is hij best trots op. Zijn vorige album was een stijlbreuk met het verleden en daar kreeg hij heel wat kritiek over. Zijn fans lieten hem voor een groot deel in de steek en Lotti moest dan ook voor een aantal keer voor bijna lege zalen optreden. En was er publiek, dan waren die kritisch voor de nieuwe stijl van Lotti.

Helmut kreeg het flink te verduren in de pers en bij zijn fans. Die lieten hem in de steek omdat de nieuwe stijl van Lotti niet in de smaak viel bij het grote publiek. De zanger die ooit alleen maar populaire deuntjes zong, koos voor het betere werk en liet zijn klassiekers links liggen. Dat was niet naar de smaak van de fans die heimwee hadden naar de 'oude' Lotti. En die Lotti is voor een deel terug. Helmut zingt opnieuw in het Engels en heeft op zijn nieuwe albums liedjes van onder andere Will Tura en Adamo staan. Maar ook eigen werk mag niet ontbreken.

Lotti heeft weer zin om te gaan optreden. Dat was ooit anders. Hij maakt er niet langer een geheim van dat hij in zijn Goes Classic-periode bijna een burn-out had. Hij sleepte zich toen vaak van het ene concert naar het andere. De routine om iedere dag weer hetzelfde te zingen was één van de grootste problemen. Alles was perfect uitgekiemd, er was geen speelruimte bij de concerten. En toch is Helmut blij dat hij die periode heeft mogen beleven want nu staat hij er weer. Opnieuw klaar om Europa te veroveren, aan Faith, Hope & Love alvast geen gebrek.