.
News Image

Helmut Lotti verlaat derde vrouw en België

Wat is er aan de hand?


Het gerucht dat het tussen Helmut Lotti en zijn vrouw Jelle Van Riet al een tijdje niet meer goed zit, ging al een tijdje de ronde. Zondagnamiddag maakte de zanger op Facebook bekend dat er een einde komt aan het ruim zeven jaar geleden afgesloten huwelijk met Jelle Van Riet. Opvallend: Helmut Lotti verlaat niet alleen zijn vrouw maar ook België want hij verhuist naar Duitsland.




2017 wordt voor mij een jaar van ingrijpende veranderingen. Zo ga ik hoofdzakelijk in Duitsland wonen, het succes van The Comeback Album en The Comeback Tour achterna. Een verhuizing die absoluut niets afdoet aan mijn trouw aan België, ik blijf zeker intens contact onderhouden met mijn Belgische fans, schrijft Helmut Lotti op Facebook. Mijn keuze gaat ook gepaard met spijt. Mede door mijn verhuizing scheiden de wegen van Jelle en mezelf. Een moeilijke en van verdriet vervulde beslissing, daarom ...wil ik iedereen uitdrukkelijk vragen onze privacy te respecteren. Ik zal er verder het zwijgen toe doen en wil het houden bij de vaststelling dat ik terugkijk op bijna tien hoofdzakelijk mooie, boeiende en zeer intense jaren samen. Ik zal ze altijd koesteren, besluit Helmut Lotti.



De zanger was de afgelopen maanden opvallend aanwezig op de Duitse televisie. Helmut maakte er in het najaar van 2016 geen geheim van dat hij terug succes wil krijgen in Duitsland. Een bewuste keuze want Duitsland is stukken groter dan Vlaanderen.



​Het is ondertussen al de derde scheiding voor Helmut Lotti. Op 19 juni 1990 trouwde de zanger met de uit Beringen afkomstige Kimberley Grosemans. Samen hebben zij een dochter Messalina. Het huwelijk werd zeven jaar na datum verbroken. In het voorjaar van 2001 trouwde Helmut Lotti opnieuw, deze keer met Carol Jane Poe. Maar ook dat huwelijk liep in 2005 op de klippen. In 2009 was het de derde - maar duidelijk niet de goede keer - keer dat Helmut Lotti zijn jawoord gaf.