.
News Image

Helmut Lotti en Tom Waes samen naar New York

Helmut Lotti en Tom Waes fietsen voor Unicef.


Helmut Lotti en Tom Waes vormen krachtige tandem voor Gran Fondo New York 2015!

Op 17 mei 2015 gaat de wereldbefaamde Gran Fondo New York opnieuw van start. Met 2.500 hoogtemeters over een prachtig parcours van 160 km, is dit wielerevent al jaren een favoriete bestemming voor duizenden fietsfanaten uit meer dan 70 landen. Voor het eerst krijgen Belgische fietsliefhebbers een exclusief deelnamepakket op maat waarmee ze meteen ook de kinderen in de wereld vooruit helpen door geld in te zamelen ten voordele van UNICEF.

Reden genoeg voor Helmut Lotti en Tom Waes, beiden Vrijwillig Ambassadeur van UNICEF België, om hun krachten te bundelen en niet alleen zelf deel te nemen aan het event maar ook alles op alles te zetten om zoveel mogelijk Belgische deelnemers te rekruteren. Bovendien engageren Tom en Helmut zich om, net zoals elke deelnemer, minstens 2000 euro in te zamelen ten voordele van UNICEF.

Als fervent sporter gaat Tom Waes geen uitdaging uit de weg. “Als ik ergens voor ga, zet ik mij voor 100% in om mijn doel te bereiken. Meer zelfs, als het om een goed doel gaat. Ik zet me dan ook graag in voor Gran Fondo New York, de ultieme gelegenheid om mijn passie voor sport te combineren met mijn enorme sympathie voor UNICEF. “

Ook Helmut Lotti is enthousiast: “Los van het onontbeerlijke – de liefde, de vriendschap en de muziek – maken ook reizen, sport en engagement een aardig deel uit van mijn leven. Met de deelname aan de Gran Fondo New York verwen ik mezelf dus op drie niveaus: ik mag naar het onevenaarbare New York, neem er deel aan een tot de verbeelding sprekende fietstocht en alle hiervoor ingezamelde centen gaan naar UNICEF, waarvoor ik al sinds 1997 Vrijwillig Ambassadeur ben. In mijn wiel – of ik in het zijne, UNICEF doet niet aan competitie – frisbakken Vrijwillig UNICEF Ambassadeur Tom Waes. Dat kan niet anders dan leuk worden. “, aldus Helmut Lotti.

De uitgebreide optie is het GFNY Totaalpakket bestaande uit een vierdaagse reis en verblijf in New York, inclusief vlucht, fietsvervoer, overnachting en bezoek van de stad en uiteraard, een eigen startbewijs met rugnummer.

Daarnaast is er de mogelijkheid in te schrijven voor het GFNY for UNICEF-pakket met het startbewijs voor het New Yorkse evenement en zélf in te staan voor hotel, vluchten en vervoer. De organisatie biedt bovendien voor beide pakketten brede ondersteuning voor deelnemers; op het sportieve vlak (training en voeding) maar ook door middel van tools bij het werven van gelden voor UNICEF. Ook wordt er een gezamenlijke bijeenkomst georganiseerd in België in het voorjaar. Meer informatie en inschrijvingen via http://www.granfondony.be. Plaatsen zijn beperkt.