.
Hanne Decoutere
zaterdag 13 augustus 2022

Hanne Decoutere was een doemdenker: “Dat was de apocalyps voor mij”

Ze wil de mensen wakker schudden

Ze is op weg om de nieuwe Martine Tanghe te worden, en met haar 10 jaar ervaring als nieuwsanker is Hanne Decoutere een vast gezicht geworden van het VRT-journaal. De voorbije jaren heeft Hanne bepaalde nieuwsfeiten van heel dicht mogen meemaken, en laat net dat hetgeen zijn wat haar job zo boeiend maakt.

Volgens haar man is Hanne altijd een beetje een doemdenker geweest en ze moet toegeven dat hij wel eens gelijk kan hebben. Het zat er al van kleinsaf aan in, vertelt ze aan Humo.

“Terwijl vriendinnetjes uit de buurt zorgeloos in hun zwembad spetterden, zat ik me zorgen te maken over het einde van de wereld. Dat was net toen er een watertekort werd afgekondigd. Dat betekende toen vooral dat we onze tuin niet mochten sproeien. In mijn ogen de nakende apocalyps”, lacht ze.

Gelukkig is dat nu al wat veranderd en trekt Hanne zich steeds minder en minder aan van het leed in de wereld. Al is er één onderwerp die haar wel wat aan het denken houdt.

“Dat is het klimaat. En dan vooral voor mijn kinderen. Veel mensen van mijn leeftijd en ouder schijnen te denken: ‘Tegen dan zijn we er toch niet meer’. Ik zou zulke mensen willen wakker schudden: ‘alsjeblieft, doe iets!’”

Bio van Hanne Decoutere

Meer Over:

Hanne Decoutere