.
News Image

Guga Baul is peter van nieuwe Robbedoes

Charel Cambré en Marc Legendre tekenen nieuwe Robbedoes.


Robbedoes zit in het nieuw. Het eerste deel in de Robbedoes Special-reeks, Happy Family, is er voor iedereen. Zowel voor Robbedoes-fans van het eerste uur, als voor lezers die Robbedoes (nog) niet kennen en graag willen kennismaken met de sympathieke piccolo. Primeur: voor het eerst zal het Nederlandstalige publiek eerst kunnen kennismaken met dit nieuwe Robbedoes-avontuur, van de handen van twee Vlamingen, Charel Cambré en Marc Legendre.



Noem het een primeur, of spreek gerust van een innovatie in de stripwereld, met Vlaanderen als voortrekker! Want, voor het eerst in de 79-jarige, en dus rijk gevulde geschiedenis van Robbedoes, zijn twee Vlamingen aan de slag kunnen/mogen gaan met een van dé paradepaardjes van uitgeverij Dupuis. Het is een teken van enorm veel vertrouwen in Ballon Media én in auteur Marc Legendre en tekenaar Charel Cambré, het duo dat Amoras maakte tot wat het nu is.



“We zijn als uitgever enorm dankbaar voor het vertrouwen dat Dupuis in ons stelt,” zegt Alexis Dragonetti, CEO van Ballon Media. “Het is een voorrecht om met Robbedoes aan de slag te mogen gaan, een droom die in vervulling gaat. Bovendien is het ook een beetje mijn persoonlijke droom. Immers, de reden waarom ik uitgever werd, heeft een naam: André Franquin, de man die Robbedoes heeft grootgemaakt. Met Marc en Charel konden we bovendien geen beter duo vinden om deze droom waar te maken. Robbedoes ligt ons zeer nauw aan het hart. Net daarom wilden we een album maken voor iedereen, ook voor lezers die Robbedoes (nog) niet kennen. Met ‘Happy Family’ zijn we daar met brio in geslaagd.”



Bij uitgever Dupuis zijn ze enorm tevreden met het resultaat: “Het verhaal is er echt eentje in pure Robbedoes-stijl,” zegt uitgever Sergio Honorez van Dupuis. “Een echt Robbedoesavontuur, met humor en sterke personages. Toen Ballon Media met het idee kwam om iets te ontwikkelen voor de Nederlandstalige lezers, waren wij meteen enthousiast. Dupuis heeft zich dankzij Robbedoes kunnen ontwikkelen in de wereld van de strips. Robbedoes is dus nog steeds enorm belangrijk voor ons. We wisten dat Charel en Marc heel veel talent hebben. Het is het perfecte duo om voor het eerst in het Nederlands aan de slag te gaan met Robbedoes.”



“Ook Guga Baúl wil ik graag bedanken voor het toegewijde peterschap”, gaat Alexis Dragonetti verder. Waarom we Guga hiervoor gevraagd hebben? Guga is een stripliefhebber. Niet per sé opgegroeid met Robbedoes, maar na het lezen van het album was hij laaiend enthousiast. Het ultieme bewijs dat je geen Robbedoes-kenner moet zijn om van deze nieuwe reeks avonturen te kunnen smullen.”

Bio van Charel Cambre en Guga Baùl