.
Griet Vanhees
dinsdag 5 september 2023

Griet Vanhees: “Ze lachen de politie gewoon uit” 

Het moet strenger 

Je kind die wordt aangevallen op straat en in het nauw wordt gedreven, maar ook nog eens hulp krijgt van omstaanders, het is de nachtmerrie van elke ouder. Dat kan ook Griet Vanhees bevestigen.

Zij maakt zich niet meteen zorgen om haar oudste zoon Thibeau, maar wel om de jongere Henri-Constant, die pas tien is. Dat hij ook nog eens met zo’n beelden wordt geconfronteerd op sociale media, vindt ze al helemaal jammer.

“Maar wat kan je ertegen doen als ouder? Hen goed informeren. Duidelijk maken dat pesten not done is, dat je hoopt dat ze zich er zelf nooit schuldig aan maken. Maar als slachtoffer? Het kan iedereen overkomen, dat maakt het net zo beangstigend”, klinkt het in Dag Allemaal.

Griet is duidelijk, voor hen mogen de daders die zich onlangs schuldig maakten aan zo’n feiten zwaar gestraft worden. Al was het maar op hun generatie duidelijk te maken dat er gevolgen kunnen zijn voor zo’n gedrag.

“Nu zijn de daders niet bang voor sancties. Ze lachen de politie zelfs in het gezicht uit. Tijd om dat een halt toe te roepen. En verder hoop ik dat meer volwassenen hun verantwoordelijkheid gaan nemen, en tussenbeide komen als er zoiets gebeurt.”

Bio van Griet Vanhees

Meer Over:

Griet Vanhees