.
News Image

Goochelen op afstand: nog enger dan wanneer Nicholas voor je staat

Woensdag in De Uitverkorenen met Nicholas Arnst.
“Ik vind mensen heel fascinerend. Ik wil graag weten hoe ze gaan reageren op bepaalde omstandigheden en dus wou ik eens proberen om bij twee totaal verschillende mensen dezelfde trucs toe te passen. Zouden hun reacties hetzelfde zijn, of op welke manier zouden die verschillen?” Op woensdag 24 mei test Nicholas het in De Uitverkorenen uit op zijn twee nieuwe ‘slachtoffers’: de 47-jarige Brigitte uit Brugge en de 21-jarige Gentse Nelle.

Allebei werden ze door een vriendin, die mee in het complot zat, meegenomen op restaurant voor een avond die veel aan de verbeelding overliet. Van zodra mensen Nicholas zien, verwachten ze immers meteen een truc. Maar wat zou er gebeuren wanneer hij hen op magie trakteert, zonder dat ze hem te zien krijgen? Nicholas gaat voor de ultieme verrassing en verdiept zich in het goochelen op afstand.

Brigittes en Nelles vorken die plooien, hun wijnglazen die vanzelf gaan bewegen en een vuur dat aan hun tafel ontbrandt… Brigitte meent dat ze spoken ziet.

Elk van beide dames wordt ook aan een tweede experiment onderworpen. Zijn onze gedachten en keuzemogelijkheden werkelijk zo vrij als we denken? Nicholas test het in Gent uit in een bevreemdend experiment met Nelle. Kan hij haar keuzes voorspellen? En in Brugge wekt Nicholas een bronzen beeld en een oude klassieke goocheltruc tot leven. En Brigitte… die stond erbij en keek ernaar.

De Uitverkorenen, woensdag 24 mei om 20.35 op VTM.