.
News Image

Goedele en Ozark Henry samen in de bres tegen mensenhandel

Goedele en Ozark Henry bundelen de krachten.


Dinsdagavond modereerde Goedele Liekens in het kader van haar inzet als Goodwill Ambassadeur voor de Verenigde Naties (UNFPA) een druk bijgewoond panelgesprek rond mensenhandel. Naast Goodwill Ambassador UNODC, Piet Goddaer - beter bekend onder zijn artiestennaam Ozark Henry - namen verschillende grote internationale medewerkers zoals Cornelius Williams (UNICEF Global Chief of Child Protection) en Madi Sharma (EESC) deel.



Voorafgaand kregen de aanwezigen de première van “Sold”, een film van Jeffrey D. Brown naar het gelijknamige boek van Patricia McCormick gepresenteerd. De film vertelt het verhaal van de 13 jarige Lakshmi en de brutaliteit die kinder- en mensenhandel met zich meebrengt.



Op deze manier willen de United Nations en het European Economic and Social Committee (EESC) aandacht vestigen op de problematiek die mensenhandel behelst, bewustzijn creëren en solidariteit tonen met de slachtoffers van deze criminele praktijken. Daarnaast willen we mensen aansporen zich te engageren in de strijd tegen mensenhandel en zo op alle niveaus actie te ondernemen en te vechten tegen deze criminele daden!



Ook u kan uw steentje bijdragen door volgende initiatieven tegen sexuele uitbuiting van kinderen en volwassenen te steunen:

• De Blue Heart Campagne vertegenwoordigt het verdriet van zij die getroffen worden door mensenhandel en herinnert ons aan de barbaarsheid van de mensenhandelaars zelf. Het gebruik van een symbool in de blauwe VN-kleur getuigt ook van het engagement van de Verenigde Naties om deze misdaden tegen de menselijkheid aan te pakken.

• De campagne creëert ook bewustwording over het VN Fonds voor Slachtoffers van Mensenhandel. Het fonds voorziet een mogelijkheid voor zowel overheden, de private sector, internationale organisaties, ngo’s en individuele personen om de mensen die door mensenhandel getroffen worden te steunen.