.
News Image

Get Ready! was opgebrand

Stoppen was indertijd een echte opluchting.


Iedereen weet ondertussen dat Get Ready! in januari weer in zijn originele bezetting werd herenigd. In Hadiemicha 2.0 was onlangs Jimmy Samijn te gast en hij legde uit hoe het allemaal in zijn werk is gegaan. Alles is volgens hem begonnen bij een concert van 20 jaar Get Ready! in de Carré te Willebroek. Aan Jean-Marie en Glenn werd gevraagd of ze het liedje “Diep” nog eens wilden komen zingen. Toen ze samen gingen eten op restaurant kwam volgens Jimmy van het ene het andere. Dat vloeide allemaal in elkaar en ze hadden plots het idee om weer een single op te nemen. Zo ontstond “Feniks” en dat zorgde ervoor dat alle groepsleden van weleer weer zin hadden om samen op het podium te staan.



Vroeger had Get Ready! vaak 7 à 8 optredens in het weekend. Ze toerden in o.a. Azië en Zuid-Amerika en namen bovendien een Engelstalig album op. Dat zorgde ervoor dat er vermoeidheid begon op te treden en daardoor was het op een gegeven moment echt op. Iedereen ging dan zijn eigen weg, maar bij Jimmy en Koen ging het weer kriebelen. Na een paar jaar wilden de laatste twee weer optreden en ze vonden twee dansers bereid om de groep te vervoegen. Die dansers werden bij het publiek niet erg gesmaakt en zo gebeurde het dan de fans met die mensen niet eens op de foto wilden staan, want het Get Ready!-publiek was verknocht aan de originele bezetting.



Op 30 april geeft Get Ready! op dezelfde dag twee reünieconcerten in CC De Plomplom te Ninove, zowel in de namiddag als 's avonds. Bij deze shows moet het familiegevoel optreden, want fans van vroeger hebben nu vaak kinderen die dan ook weer fan zijn.

Ondanks het feit dat de groep bij zijn terugkeer in de originele bezetting nog steeds succesvol is wil Jimmy Samijn zijn voltijdse job niet opgeven, omdat hij nood heeft aan zekerheid.



In het begin van 2017 kreeg Get Ready! een carrière-award uit handen van Antwerps Burgemeester Bart De Wever voor in totaal 400.000 verkochte albums. Bart De Wever reikte nooit eerder een muziekprijs uit, maar voor Get Ready! maakte hij graag een uitzondering wegens zijn eigen jeugdsentiment.



Tekst: Nico Vanaken


Bio van Get Ready en Jimmy Samijn

Meer Over:

Get Ready Jimmy Samijn

Bio van Bart De Wever

Meer Over:

Bart De Wever