.
Gert Verhulst
vrijdag 28 november 2014

Gert Verhulst wint Slimste Mens

Gert Verhulst staat op gelijke hoogte met Bart De Pauw.


Donderdagavond zagen we Gert Verhulst schitteren in De Slimste Mens Ter Wereld. Gert wist zijn vijfde overwinning binnen te halen en zijn achtste deelname is ook een feit. Maandag kan hij het seizoensrecord van Bart De Pauw verbreken. Als dat lukt, is de aanval voor het absolute record aller tijden ingezet. Dat record staat op 11 deelnames. Mocht Gert volgende week een hele week lang overleven, dan mag hij zich eigenlijk de allerslimste mens ter wereld noemen. Maar zover is het nog. Gert is slim maar hij weet uiteraard niet alles.



En dat laatste mag ook gezegd worden van politicus Mathias De Clercq die donderdagavond de nieuwkomer was. Erik Van Looy tikte bij de introductie al een eerste tik uit met de opmerking 'Jij bent van de Open-VLD en toch moet ik het vragen: kan jij de slimste mens ter wereld worden?. De Clercq zou later in het spel heel wat steken laten vallen wat hem heel wat seconden kost. Al in de Open Deur-ronde faalt De Clercq en kan hij geen enkel trefwoord over architect Antony Galdi opnoemen. En daar blijft het niet bij want ook in de puzzelronde laat De Clercq kostbare seconden liggen omdat hij niet op de eenvoudige woord megafoon kan komen.

Gert Verhulst kan uiteindelijk klimmen tot 485 seconden en geeft Maarten Vangramberen met 318 seconden het nakijken. Mathias De Clercq kon toch nog 254 seconden verzamelen.



Ondanks het grote aantal seconden duurt de finaleronde amper 5 minuten, mede dankzij het feit dat zowel Mathias als Maarten heel wat goede trefwoorden konden geven. Mathias leek in de finaleronde beter te spelen dan in de rest van de quiz. Mathias kon zijn achterstand zelf voor een groot deel wegwerken en een tijdje waren beide kandidaten aan elkaar gewaagd. Toch was het Maarten Vangramberen die het vel van de beer wist te redden en maandag nog eens mag terugkomen. Hij neemt het dan samen met Gert Verhulst op tegen Charlotte Vandermeersch.

Bio van Charlotte Vandermeersch