.
Gert Verhulst
woensdag 19 november 2014

Gert Verhulst schittert in Slimste Mens

Meer dan 100 seconden voorsprong voor Gert Verhulst.


De scores bij De Slimste Mens Ter Wereld liggen vaak aardig bij elkaar; Nieuwkomer Gert Verhulst deed dinsdag wat er van hem verwacht werd: winnen en wel met meer dan 100 seconden voorsprong. Natali Broods en Marc-Marie Huijbreghts zaten erbij en keken ernaar terwijl Gert Verhulst zich makkelijk naar de volgende aflevering speelde.



Gert Verhulst - bescheiden als die is - vertelde in het begin van de uitzending dat hij nooit de slimste mens ter wereld kan worden omdat hij geen gezichten, geen namen en geen jaartallen kan onthouden. Hij vulde aan met de woorden dat hij het moest doen met de kennis die hij had en dat was niet veel. Gert had zich willen voorbereiden maar plots kwamen de opnames voor het nieuwe seizoen van Samson & Gert erbij en was er geen tijd meer. Erik Van Looy heeft jaren moeten zagen om Gert Verhulst zover te krijgen deel te nemen aan De Slimste Mens Ter Wereld. Verhulst grapte dat hij vooral toegezegd had om reclame te maken voor de Samson & Gert Kerstshow en dat deed hij dan ook. Na de melding dat er nog tickets te koop zijn voor de shows in De Panne en Hasselt vroeg Verhulst of hij niet meteen naar huis mocht. Gelukkig bleef Gert Verhulst mooi zitten want zijn aanwezigheid zorgde voor heel wat leuke momenten. De toon was al vrij snel gezet toch het woord underdog viel en juryleden Bart Cannaerts en Frank Focketyn een moderne versie van De Samsonrock zongen. Verhulst zijn gezicht bleef strak toen de heren Alleen die domme Kristels zeggen neen zongen.



Hoewel Gert Verhulst meermaals de kop van jut was tijdens het programma, was het net hij die bijna elke ronde zijn voorsprong wist te vergroten. Toch mogen we niet vergeten dat ook Natali Broods en Marc-Marie Huijbregts goed speelden. Broods wist 258 seconden te verzamelen, Huijbregts 293 stuks en Gert Verhulst was met 395 seconden een meer dan tevreden winnaar. Broods mocht de finaleronde openen en had op dat moment 35 seconden achterstand. Broods en Huijbregts speelden een vrij vlotte finaleronde maar Broods liet veel seconden liggen door te lang na te denken en dan toch uiteindelijk zonder een nuttig antwoord te stoppen. Broods wist uiteindelijk toch nog een voorsprong op te bouwen maar speelde allesbehalve tactisch naarmate de seconden wegtikten. Marc-Marie had de bal maar in te koppen en dat deed hij ook.



Natali is er woensdag niet meer bij, het is Slongs Dievanongs die haar plaats zal innemen.