.
Gert Verhulst
vrijdag 21 november 2014

Gert Verhulst duidelijk de slimste

Jan Peumans snapt er niets van.


Van een voorzitter van het Vlaams Parlement zou je toch wel mogen verwachten dat die aardig scoort in De Slimste Mens Ter Wereld maar U voelt mij nu al komen veronderstel ik. Voor Jan Peumans is dat in ieder geval niet het geval. Ongetwijfeld is die man een slimme mens maar niet slim genoeg om een mooie score te halen bij De Slimste Mens Ter Wereld. Gert Verhulst deed dat wel verzamelde meer dan 500 seconden, de hoogste score van dit seizoen trouwens.



Er werden trouwens geweldige flaters begaan in deze aflevering en niet alleen door Jan Peumans. Die van Brugge zullen het graag horen maar volgens Slongs zou Brugge in Oost-Vlaanderen liggen. Het was opvallend hoeveel antwoorden Jan Peumans niet kon geven, alsof hij een beetje wereldvreemd is.

Als we het aantal seconden zouden tellen dat Philippe Geubels met Jan Peumans lacht komen we hoger uit dan de score van Jan Peumans. Peumans moest tevreden zijn met amper 156 seconden en dat had echt wel hoger kunnen zijn moest Peumans het spel een beetje begrepen hebben. De voorzitter was beter zo slim geweest om toch nog eens een paar uurtjes naar De Slimste Mens Ter Wereld te kijken. Peumans was de hele uitzending kop van jut en toen Philippe Geubels hem tijdens het 'nadenken' (lees: Peumans moest keuzen van wie hij een fragment wou zien bij de Open Deur-ronde) stoorde, zei Peumans gevat 'Als die nog één keer onderbreekt terwijl ik nadenk, trap ik het hier af. Waarop Philippe Geubels reageert met 'Ahahaha, aan het nadenken.... Het waren één van de vele humoristische momenten in de quiz. Vooral Gert Verhulst blonk donderdagavond uit. Na ruim een uur spelen had hij 533 seconden, ruim 300 seconden beter dan Slongs Dievanongs en 377 seconden beter dan Jan Peumans. De finaleronde was nog even spannend maar met een vraag over Bach kon Slongs Dievanongs een deelname op maandag verzilveren en dan gaat het ongetwijfeld hard tegen hard worden want Slongs neemt het samen met Kristel Verbeke op tegen Gert Verhulst.

Bio van Kristel Verbeke

Meer Over:

Kristel Verbeke