.
Dag Allemaal
maandag 13 juni 2016

Gerard Herman maakt poëzie uit Dag Allemaal

Jong talent Gerard Herman maakt poëzie uit Dag Allemaal.

1 collage uit ‘Dag Allemaal’ + 1 aanstormend talent-kunstenaar = ?
De debuutbundel ‘Allemaal Gedichten’ van Gerard Herman!

Deze bundel is een hilarische bloemlezing uit de hedendaagse subregionen van de Vlaamse poëzie. Een transformatie van het alledaagse tot poëzie. Met foto’s van Sinne Van Menxel.

Hun radeloosheid, hun verdriet, heeft mij nooit meer losgelaten. Het overviel me. Maar verder waren de meeste mensen heel positief. Erg vriendelijk ook. In het leven moet je niets uitsluiten. Gerard Herman

Het werk van kunstenaar Gerard Herman (Gent, °1989; woont en werkt in Antwerpen) is niet te vatten in één medium: hij tekent en schildert, treedt op als performer, radiomaker en maakt zelf muziek. Breed-maatschappelijke onderwerpen zal hij niet uit de weg gaan. Herman doet dat echter met de nodige dosis poëzie, naïeve en absurde humor, wat zijn werk toegankelijk maakt.

Al in 2011 koos de Canvasconnectie de jonge kunstenaar - toen 21 lentes – als centrale gast.

Hermans eerste solotentoonstelling als 24-jarige in Museum M in Leuven (28/11/13 – 23/03/14), brengt grafisch werk, installaties, animatiefilms en geluidscomposities. De titel ervan - Arm en erg hard - vormt een anagram van zijn naam en ligt in die zin in het verlengde van zijn interesse voor taal en woordspelingen. Canvas vond: “Spitste taalgrappen, collagegedichten, snel geschetste tekeningen en stoelen waar je niet op kunt zitten: de geest van het dadaïsme waart door 'Arm en erg hard'.”
Naast verschillende solo-exposities maakte Gerard Herman deel uit van groepstentoonstellingen in België en Nederland.