.
News Image

Gemengde reacties na Project K

Koen Wauters ziet in Project K zijn eerste jongensdroom in vervulling gaan.


Had jij maandagavond ook een probleem bij het kiezen welke programma's je ging bekijken? Twee maanden niets dan saaie programma's (en herhalingen) op tv en vaststellen dat je op de eerste avond van het nieuwe tv-seizoen meer tv gekeken hebt dan de afgelopen twee maanden samen. Met Koen Wauters is er in de eerste aflevering van Project K in geslaagd zijn eerste jongensdroom waar te maken: rijden met een Formule 1-wagen. Daarvoor riep hij de hulp in van Belgiës grootste Formule 1-piloot ooit Jacky Ickx en zijn dochter Vanina. Zij gaven hem een tegenprestatie en de belofte in ruil zijn droom waar te maken.



Koen Wauters moest in de Solar Challenge, een race met zonnewagens, in Abu Dhabi een top drie plaats behalen. Samen met het Belgische team moest Koen het in Abu Dhabi opnemen tegen het Australische team. Wat Koen pas ter plaatse te weten kwam, is dat zijn broer Kris meereed in dat Australische team. Koen moest voor Kris eindigen want anders zag Koen zijn droom in het water vallen en mocht Kris zijn jongensdroom uitvoeren voor de ogen van zijn broer Koen. Want laat duidelijk zijn, Koen was niet de enige Wauters die vroeger droomde om eens in een Formule 1-wagen te mogen rijden.



Maar hoe groot de broederliefde tussen de twee broers ook is, Koen zette alles op alles om te winnen van zijn broer Kris. Lukte hem dat niet, dan mocht zijn broer Kris zijn droom beleven en dat zou voor Koen een ware nachtmerrie beweest zijn. Na een spannende maar bijzonder langgerekte en trage race slaagde Koen erin zijn broer Kris te snel af te zijn. Het was dan ook Koen Wauters die na al die jaren zijn grote droom in vervulling zag gaan op een circuit in Frankrijk. Vol adrenaline en dolblij, kreeg Koen zijn welverdiende rit in de Formule 1-wagen.



Op Twitter regende het reacties over het nieuwe programma van Koen Wauters. Die reacties waren gemengd. Zo zagen we reacties als De nieuwe programma's van @VTM zien er super uit! #ProjectK en #debunker staan na vanavond al zeker op mijn wekelijkse planning!, Van mij mag Koen Wauters iedere avond het scherm opvrolijken #projectK #AangenaamOmNaarTeKijken #GeefNuToe @VTM en Leuke eerste aflevering van #projectK op @vtm. De volgende aflevering ziet er ook leuk uit, mét de hilarische traiteurtweeling #boxy.



Anderen reageerden dan onder andere met ik heb het gevoel dat Vlaanderen een beetje is uitgekeken op Koentje #projectK, Smaken verschillen nu eenmaal maar dat sommigen dat een goed programma vinden verontrust mij toch !, Dat #projectK toch wel een beetje saai is #druktophetvierkantje en Ligt het nu aan mij of is #projectk precies een beetje saai?.



Toegegeven, het was soms ook saai maar de reacties van Koen op de dingen die hij zelf niet onder controle had, maakten toch heel wat goed. De kijkers ergerden zich vooral aan het feit dat ze iets voorgeschoteld zouden krijgen over Formule 1 terwijl het grootste deel van het programma vooral over de uitdaging en niet over de droom ging. #projectK gaat even 'snel' vooruit als die sonarwagen... #tragetv #needaishettochniet en Wat is je droom Koen? Een ritje in een F1 wagen! *we steken hem een hele aflevering in een auto op zonne-energie* #ProjectK



De echte cijfers worden aan de eindmeet uitgedeeld. De kijkcijfers zullen bewijzen dat Vlaanderen massaal naar Project K keek. En dat deden ze vaak zelfs met het ganse gezin.


Bio van Koen Wauters

Meer Over:

Koen Wauters Project K

Bio van Kris Wauters

Meer Over:

Kris Wauters VTM