.
Frans Bauer en Ammar
zondag 3 december 2023

Frans Bauer en knuffelturk Ammar brengen ‘Een Vriend’ uit!

Frans ruilt Sieneke (even) in.

Een modern, universeel levensliedje over de vriendschap, dat is wat Frans Bauer met de populaire knuffelturk Ammar uitbracht. De twee zongen ‘Een Vriend’ al tijdens de tv-uitzending van ‘Frans Bauer & Sieneke In Concert’ op de AVROTROS. Na afloop werd het duo overladen met complimenten en waren de reacties zo positief dat het tweetal besloot om ‘Een Vriend’ digitaal uit te brengen als single.

“Wat ben ik toch een ongelofelijk grote fan van deze man”, zegt Frans Bauer in de tv-uitzending van zijn dubbelconcert met Sieneke. “Ik vind Ammar het allergrootste talent dat op dit moment op vaderlandse bodem rondloopt als je praat over het Nederlandse levenslied. Dat vertolkt hij zo geweldig. Ik zie Ammar ook als echt als vriend! Hij mag mij, als hij er een keer doorheen zit, om vier uur 's nachts gewoon bellen!"

De mooie woorden van Frans Bauer raken Ammar: “Voor mij was het een hele eer om met Frans een nummer te maken want ik groeide op met zijn muziek. De release van ‘Een Vriend’, onze gemeenschappelijke single, is voor mij een jongensdroom die uitkomt. Alles aan Frans Bauer klopt gewoon. Hij is zo'n legende en vanaf het moment dat ik hem ontmoette was hij zo ontzettend aardig voor mij. Ik ben er trots op dat ik hem mijn vriend mag noemen en dat we dit nummer nu samen hebben ingezongen.”

Frans Bauer geldt als één van de meest succesvolle artiesten in de Lage Landen die al jaren scoort met zijn eigentijdse versie van het levenslied. ‘Heb Je Even Voor Mij’ en ‘Als Sterren Aan De Hemel Staan’ zijn Frans Bauer-klassiekers die iedereen moeiteloos kan meezingen. Knuffelturk Ammar werd een paar jaar geleden letterlijk ontdekt in de pitabar. Ondertussen groeide hij uit tot een vaste waarde in de showbizz en scoorde hij hits met o.a. 'Turk Uit De Kroeg' (6,6 miljoen streams) en met ‘De Laatste’ met Snelle, goed voor 11 miljoen streams.

‘Een Vriend’ van Frans Bauer en Ammar verschijnt in Vlaanderen op het House of Entertainment / Lieve Jongens-label en is nu digitaal beschikbaar.

Bio van Frans Bauer

Meer Over:

Frans Bauer