.
News Image

Frank Vander linden in koor met Hans Primusz

Hans Primusz riep als dirigent het begrip pop-upkoor in het leven en laat met koren voor o.a. Axl Peleman, JackoBond, Spinvis, Joe FM en Music For Life zalen en pleinen warm én vol lopen.


Hans Primusz riep als dirigent het begrip pop-upkoor in het leven en laat met koren voor o.a. Axl Peleman, JackoBond, Spinvis, Joe FM en Music For Life zalen en pleinen warm én vol lopen. Koren in alle mogelijke maten en vormen die enkel voor een tijdelijk project opduiken. Voor een eenmalig concert bijvoorbeeld, een flashmob, een reclamespot of een videoclip. De projecten zijn een verrijking, een ervaring die zangers nadien mee nemen naar hun eigen koor of band. Soms nemen mensen deel die nooit eerder in koor zongen, soms worden zangers geselecteerd via een auditie. Het belangrijkste is echter dat iedereen met passie zingt, want samen zingen is magie.



Elk pop-upkoor volgt zangworkshops waar de zang- en performanceskills getraind worden. Een team van professionele coaches begeleidt de zangers intensief in de opbouw naar le moment suprême.



Op zaterdag 30 augustus 2014 was het de beurt aan Frank Vander linden die in Kontich een optreden van jewelste gaf met een groep personen tussen 30 en 50 jaar. Frank vergastte de aanwezigen eerst op een soloconcert dat zeer gesmaakt werd door het massaal opgekomen publiek, des te meer door de grappen en grollen waarmee hij het gebeuren aan elkaar praatte. Hij bracht tussen zijn eigen nummers door als toemaatje een song van Den Elvis, iets waar het voltallige publiek erg uitgelaten over was. Daarna voegde het koor, onder deskundige leiding van dirigent Hans Primusz, door de samenzang vol overgave en enthousiasme, een fijne meerwaarde aan Frank's nummers. Wij keken, luisterden en zagen dat het meer dan goed was. Een staande ovatie en geroep om bisnummers bleef dan ook niet uit. Dat de nummers Irene en Dit is mijn huis klaarblijkelijk en terecht nog steeds in zijn is een feit, ze waren namelijk de favorieten van het koor. Een meer dan geslaagde zaterdagavond dus! (l.t.)


Bio van Frank Vander linden

Meer Over:

Frank Vander linden