.
News Image

Finding Dory wint allereerste Belgian Big Screen Award

Kris Peeters reikt nieuwe award uit.


De eerste ‘Belgian Big Screen Award’, een jaarlijkse prijs voor de meest bezochte bioscoopfilm, werd dinsdag uitgereikt aan de computeranimatiefilm Finding Dory (The Walt Disney Company).



Vice-eerste Minister Kris Peeters, Minister van werk, economie en consumentenzaken, belast met buitenlandse handel: “De audiovisuele sector is goed voor zo’n 5.000 directe jobs in België. Bovendien is en blijft het een groeisector. Tussen 2008 en 2014 steeg het aantal bedrijven in de audiovisuele sector in Vlaanderen alleen al met 50%. Dat heeft te maken met de vele creatieve en ondernemende talenten in ons land die hun passie volgen. De federale regering blijft deze belangrijke sector steunen via de Taks Shelter, die goed is voor een jaarlijks steunbedrag van 55 miljoen euro voor filmproducties.”



Serge Van Eyck, deputy country manager The Walt Disney Company: “Het Belgische team bestaat uit een 50-tal gemotiveerde medewerkers, die er met veel enthousiasme voor zorgen dat het Belgische publiek, klein en groot, onze films in de bioscoop kan gaan zien. Deze Belgian Big Screen Award voor Finding Dory is dan ook een mooie erkenning voor mijn collega’s en mezelf.”