.
News Image

Festivariamusical Kiss Me Kate kent grote belangstelling

Dit is een schot in de roos.


De première van het openluchtspektakel Kiss me, Kate vrijdagavond in Berlare kende grote belangstelling van pers en publiek. De festivaltribune aan het Donkmeer zat afgeladen vol. Iedereen was benieuwd hoe topacteurs Jan Schepens, Goele De Raedt, James Cooke, Bert Verbeke, Michiel De Meyer en Line Ellegiers, samen met ruim 100 figuranten deze musical zouden brengen. Deze Festivariaproductie werd voor het eerst geregisseerd door Tijl Dauwe. Ruim 400 vrijwilligers zetten ook nog eens achter de schermen hun beste beentje voor.



De scène is een gigantisch decor: een straatbeeld in Baltimore, met centraal het Ford’s Theatre. Heel de beschikbare oppervlakte op het water staat volgebouwd. En daarnaast is het ook nog eens technisch een huzarenstukje geweest om dit decor te verwezenlijken. Alles kan open en dicht. En hele sets komen uit de gevels gereden. Maar niet alleen qua decor is dit de grootste show ooit. Doordat de voorstelling zich in 3 tijdsperiodes afspeelt hebben we ook een veelvoud aan kostuums nodig. Van de kleurrijke kledingstijl van vlak na de oorlog, tot de donkere stijl van de jaren dertig, over het Renaissancistisch Italië rond 1600. Daarnaast zijn er ook paarden, oldtimers, een container vol rekwisieten en vuurwerk.

Er zijn nog voorstellingen op 19, 20, 21, 24, 25, 26, 27, 28 en 31 augustus en 1 en 2 september 2017. Telkens om 21 uur. Tickets: www.festivaria.eu