You are here

Fantasy-icoon Tad Williams komt naar Antwerpen

20/10/2017 16:00-

Amerikaans fantasy-icoon Tad Williams komt in oktober naar België.

Tijdens zijn aankomende Europese tour ter promotie van zijn nieuwe serie De Laatste Koning van Osten Ard brengt fantasy-auteur Tad Williams in oktober een bezoek aan o.a. Duitsland, Engeland, België en Nederland.

Dit voorjaar verscheen Williams' roman Het Hart van Steen: het boek vormt de schakel tussen Tad Williams' vierdelige meesterwerk Heugenis, Smart en het Sterrenzwaard en De Laatste Koning van Osten Ard, de serie waarin hij de draad van het verhaal weer oppakt. De Kroon van Heksenhout is het eerste deel van Williams' nieuwe serie De Laatste Koning van Osten Ard en ligt vanaf nu in elke boekhandel.

Dertig jaar zijn verstreken sinds de gebeurtenissen in de eerdere romans, en inmiddels bevindt de wereld van Osten Ard zich wederom op een keerpunt en wordt hij van alle kanten bedreigd. Oude bondgenoten hebben zich van de Hoge Voogdij afgekeerd, en nieuwe vijanden dienen zich aan, beïnvloed door duistere krachten.

Tot overmaat van ramp wijst alles erop dat de Nornen, de vijand die voorgoed verslagen leek, zich opmaken voor een nieuwe Oorlog om de Terugkeer, vastbesloten om wat hun door de mens is ontnomen, te heroveren.

'Williams heeft zichzelf overtroffen. De Kroon van Heksenhout is al bij verschijnen een klassieker; een boek dat je niet kunt wegleggen maar in één adem wilt uitlezen.' Kirkus

Auteursbezoek: Antwerpen, 29 oktober 2017

Tad Williams is een van de bestverkopende Amerikaanse fantasy-auteurs van de afgelopen 25 jaar. Tijdens zijn Europese tour ter promotie van zijn nieuwe serie De Laatste Koning van Osten Ard brengt Williams een bezoek aan onder meer de Boekenbeurs in Antwerpen. Een unieke kans om de auteur te ontmoeten die George R.R. Martin inspireerde tot het schrijven van Game of Thrones.