.
News Image

Familie veel populairder van Thuis

Dit gaan ze bij Thuis niet graag lezen!


Thuis en Familie zijn de twee langstlopende soaps in ons land. Familie is enkele jaren eerder gestart en is de oudste soap, Thuis was destijds het antwoord van de openbare omroep op het succes van Familie.

Thuis heeft al jaren een pak meer kijkers van concurrent Familie maar toch is Familie een pak populairder. Op de sociale media toch want het verschil tussen Thuis en Familie is écht wel groot. Dat merken wij iedere dag weer op Facebook.



We bekeken vrijdag rond 15 uur het aantal fans en interacties op de officiële pagina van Thuis en Familie.



Thuis had om 15 uur 158.979 fans op Facebook, Familie had er op datzelfde tijdstip 258.798 stuks, een verschil van bijna 100.000 stuks.

We bekeken de cijfers van het aantal vind ik leuks op de tien meest recente berichten op beide pagina's. Bij Thuis werd er 9.640 keer op vind ik leuk geklikt, bij de berichten over Familie kwamen we uit op 41.000 vind ik leuks. Die tien berichten werden bij Thuis 113 keer gedeeld, bij Familie gebeurde dat 643 keer. En ook bij het aantal reacties merken we een groot verschil: bij Thuis waren er dat 657, bij Familie 2.459.



Dat Familie meer succes heeft op de sociale media merk je ook in de fanpagina's van de personages. Die van Familie zijn veel populairder en ook op onze eigen fanpagina merken we dat een bericht over Familie het stukken beter doet dan een bericht van Thuis. Raar? Ja en neen. Thuis heeft dan wel pakweg 400.000-500.000 kjkers meer dan Familie, er is een groot verschil in het publiek dat naar beide soaps kijkt. De kijkers van Familie zijn op de sociale media duidelijk meer aanwezig dan die van Thuis. Daar zal de gemiddelde leeftijd van de mensen die naar Thuis kijken wellicht wel wat mee te maken hebben.



Conclusie: Thuis wint in absolute kijkcijfers, Familie wint op het vlak van sociale media.