.
News Image

Familie: Hilde De Baerdemaeker stapt op

Familie verliest weer een topper.


Het was maandagavond schrikken voor de kijkers van Thuis: Joy Anna Thielemans stapt op bij de meest populaire soap van Vlaanderen. Maar ook voor de trouwe kijkers van de oudste soap van het land is er minder leuk nieuws: Hilde De Baerdemaeker verdwijnt uit de reeks. Vier jaar lang vertolkte zij de rol van Liesbeth, de vrouw van Benny Coppens. Hilde heeft haar laatste draaidag al achter de rug en zal binnenkort niet meer te zien zijn in Familie. Het is het weekblad Story dat deze week groot uitpak met deze primeur. Hilde heeft trouwens een goede reden om te stoppen bij Familie.



In een drie pagina’s tellend artikel vertelt Hilde De Baerdemaeker in de nieuwe Story dat ze een hele tijd geleden haar ontslag gegeven heeft bij Familie. Hilde De Baerdemaeker was vier jaar geleden voor het eerst in de soap te zien. In de soap speelt zij sinds aflevering 4.941 de rol van Liesbeth Pauwels, de dochter van Patrick Pauwels. In de soap heeft Hilde twee kinderen: Arno en Stefanie Coppens. Samen met haar man Benny Coppens deelt ze het huis met haar vader. Maar sinds kort heeft Agnes Moelaert het huis gekocht en ze werkt Liesbeth en haar gezin nu buiten.



Het ziet er dus niet goed uit voor de familie Coppens. Dat er wat staat te gebeuren in het huishouden is meer dan duidelijk want binnenkort duikt ook de vader van Benny op. Jaak Van Assche zal die rol vertolken. En daar blijft het niet bij want ook Ini Massez en Darya Gantura zijn weldra in Familie te zien en ook zij zouden wat met de familie Coppens hebben. De kans is dan ook groot dat we langzaam maar zeker evolueren naar de verhaallijn waarbij Liesbeth Coppens verdwijnt. Maar wat is nu eigenlijk de reden waarom Hilde De Baerdemaeker gevraagd heeft om zich uit Familie te laten schrijven?



Hilde De Baerdemaeker speelt ondertussen vier jaar mee in Familie en dat is veel langer dan de twee jaar die oorspronkelijk voorzien waren. De rol van Liesbeth evolueerde en Hilde heeft die rol altijd met veel plezier gespeeld maar nu is het genoeg geweest. De reden? Hilde wil een nieuwe uitdaging aan gaan. Haar tweeling Marcel en Marilou zijn ondertussen al wat groter geworden en ze had altijd gezegd dat ze een nieuwe uitdaging wou op het moment dat de kleutertijd van de tweeling voorbij was en die tijd is nu gekomen. Hilde heeft nood aan afwisseling en vier jaar Familie is voor haar meer dan voldoende.



En dus stapte Hilde een hele tijd geleden naar haar bazen. Ze stelde de vraag of ze haar uit de reeks zouden kunnen schrijven. Aan dat verzoekt werd gevolg gegeven en Hilde heeft ondertussen haar laatste draaidag al achter de rug. Die laatste draaidag vond in juni al plaats en was volgens Hilde best wel een heftische dag. “Ik mag natuurlijk nog niet verklappen hoe ik uit de reeks ga, maar zowel op de set als ernaast zijn er traantjes gevloeid. Dat is ook logisch, hé. We hebben vier jaar lang intenseief samengewerkt en dan deel je lief en leed met elkaar, zeker met de mensen met wie je heel veel scènes had”.



In het geval van Hilde waren dat vooral Roel Vanderstukken, Jasmijn Van Hoof en Ludo Hellinx. Met hen stond Hilde heel vaak op de set van Familie. Over haar vertrek in de reeks mag Hilde nog niets kwijt maar de kans is groot dat we Hilde nog dit jaar voor het laatste in Familie zien opduiken. De opnames van juni zijn wellicht in oktober of november te zien. Of houden de makers van Familie het vertrek voor de extralange aflevering van 30 december 2016, de 25ste verjaardag van Familie? Die kans lijkt ons vrij klein te zijn. Wellicht zal die aflevering een echte feestaflevering worden.



Wat Hilde wel al prijs geeft in de nieuwe Story is het feit dat haar personage niet zal sterven. Op die manier is een terugkeer nog altijd mogelijk. En volgens de actrice staan de makers van Familie daar ook effectief voor over. “De bazen hebben me al gezegd dat ik maar één telefoontje moet doen en ze schrijven me meteen weer in de reeks. Ik ben in alle liefde vertrokken, ik stop niet met de hakbijl”, lacht Hilde. Zij wil nu nieuwe uitdagingen aan gaan. Wat die uitdaging precies zal inhouden is niet duidelijk. Hilde is een bezige bij, dat weet iedereen.



Het is trouwens niet voor het eerst dat Hilde De Baerdemaeker uit Familie verdwijnt. Eerder was ze gedurende een kortere periode niet op het scherm omdat Hilde de hoofdrol vertolkte in de VTM-reeks Coppers. De combinatie met opnames voor Familie was niet mogelijk en dus verdween Hilde even uit de reeks. Zo’n ingreep passen de makers van een soap wel vaker toe. Maar deze keer verdwijnt Hilde dus definitief uit de reeks. Toch blijft de deur dus op een kier staan. Maar misschien is dat helemaal niet nodig want Hilde kreeg al enkele aanbiedingen en die neemt ze momenteel in overweging.



“De kans dat ik binnenkort weer op een set sta is bijzonder groot, maar nu wil ik even gewoon weer fulltime mama zijn. En ik zal er zeker over waken dat nieuwe opdrachten niet mijn volledige agenda opslorpen. Ik wil tijd vrijhouden voor mijn kinderen. Marcel en Marilou gaan nu naar het eerste leerjaar, en dat is heel spannend”, vertelde Hilde aan Story. Meer dan ooit wil Hilde er voor haar kinderen zijn. Er is in het leven meer dan werken alleen. Hilde heeft naar eigen zeggen een prachtige zomer achter de rug. Voor het eerst in jaren had Hilde twee maanden vakantie en dus bracht ze met haar man en de kinderen door.



Eindelijk had Hilde de kans om zelf nog eens huismoeder te zijn, een taak die haar man Pieter de afgelopen jaren steeds heeft uitgevoerd. En Hilde kan ook nog eens een echte mama zijn, een mama die er voor haar kinderen is. Die hadden in het verleden vaak medelijden met hun mama omdat ze zoveel moest werken. Het is voor de fans van Familie nu uitkijken naar het moment dat Liesbeth Pauwels uit de reeks verdwijnt. De kans lijkt ons vrij groot te zijn dat Benny iets met het vertrek te maken zal hebben. Maar op welke manier, dat is de vraag.



Papt Benny aan met één of ander personage uit de reeks en is dat de druppel die de emmer van Liesbeth doet overlopen? Of krijgt Liesbeth Pauwels een nieuwe job en kan ze op die manier haar mislukte droom om internationaal wat te doen waar maken? Liesbeth had namelijk een visie op een internationale Foodbar en volgde daarvoor in Amerika een cursus? Het zijn maar enkele van de mogelijkheden om Liesbeth uit Familie te schrijven. Hoe en wanneer dat zal gebeuren, zal de komende maanden ongetwijfeld duidelijk worden.


Bio van Hilde De Baerdemaeker

Bio van Roel Vanderstukken, Ludo Hellinx en Jasmijn Van Hoof