.
News Image

Ex-agent riskeert zware straf

Donderdag in Pro Deo op VTM.
In de derde aflevering van Pro Deo gaat VTM op donderdag 18 mei dieper in op de zaken van Christian K., Kevin D. en ex-policier Ignace B. Ook kunnen de kijkers vaststellen hoe het Steven V. vergaat, die een laatste kans heeft gekregen door middel van een werkstraf.

STEVEN V. – SLAGEN EN VERWONDINGEN
ADVOCAAT: STIJN LELIAERT
Steven V. heeft op nieuwjaarsnacht 2015 twee onschuldige passagiers aangevallen in het station van Brugge. Tijdens zijn rechtszaak was het erop of eronder voor hem: ofwel terug naar de gevangenis ofwel een werkstraf. Tot zijn grote opluchting werd het het laatste. De kijker ziet hoe Steven deze laatste kans met twee handen grijpt, bij het renoveren van een buurtschooltje.

CHRISTIAN K. – SLAGEN EN VERWONDINGEN
ADVOCATE: CHARLOTTE DEMAÎTRE
Christian K. verbleef al meer dan 11 jaar in de gevangenis, steeds omwille van vechten onder invloed van alcohol. Wanneer hij opnieuw voor de rechtbank moet verschijnen, stuurt hij onverwacht zijn kat. Advocate Charlotte Demaître: “Op dat ogenblik weet ik al waar de klepel hangt. De dag ervoor heb ik hem nog gehoord en ging alles goed. Je bereidt je dossier voor en dan moet je tegen de rechter zeggen dat hij er niet is, omdat hij wellicht hervallen is. Als advocaat wil je daar niet staan, zonder je cliënt.”

KEVIN D. – DIEFSTAL MET GEWELD
ADVOCAAT: PIETERJAN DENS
De advocaat van de drugsverslaafde Kevin D., die enkele diefstallen pleegde, heeft de gevangenisstraf van zijn cliënt kunnen ombuigen naar een voorwaardelijke straf. Wanneer Kevin vrijgelaten wordt, moet hij zich aanmelden in Beernem voor een behandeling van zijn verslaving, maar eerst geniet hij van enkele uren herwonnen vrijheid.

IGNACE B. – SLAGEN EN VERWONDINGEN
ADVOCATE: HÉLÈNE CLAEYS
Ignace B., oud-politie-inspecteur, is onlangs bij verstek veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier maanden voor slagen en verwondingen tijdens een vechtpartij. Samen met zijn advocate heeft hij verzet aangetekend tegen dit vonnis en vandaag komt zijn zaak voor in de rechtbank van Dendermonde. Ignace is als de dood voor de gevangenis en hoopt op een vrijspraak.

Pro Deo, donderdag 18 mei om 21.45 op VTM.