.
News Image

Erika zkt werk

Erika Van Tielen zou dolgraag weer werken.


Erika Van Tielen nam anderhalf ontslag bij de VRT. De hype Erika Van Tielen zou blijkbaar voorbij zijn. Erika genoot een tijdje van het leven en zette een kind op de wereld maar anderhalf jaar later heeft het tv-gezicht nog steeds geen werk gevonden en dat knaagt.

De afgelopen maanden verstuurde Erika verschillende sollicitatiebrieven maar zelfs een bv vangt bot: Zo solliciteerde ik onlangs voor een interessante woordvoerdersfunctie bij een groot bedrijf. Totaal matchend profiel, edoch totale ontgoocheling. Niet eens uitgenodigd voor een gesprek. Naam en hoofd volstonden om bij voorbaat afgeschreven te worden. Reden: niet neutraal genoeg meer. En waarschijnlijk ook niet voldoende serieus, zo met een bepaalde hoeveelheid entertainment op het CV. Alsof mijn leven op tv gelijk staat aan dat er naast. Haha. Even hilarisch als die drie andere werkgevers die dachten dat mijn sollicitatie een fratske was van één of andere flauwe plezante.



Erika is niet wanhopig maar ze wil best wel eens wat meer doen dan een dubbing van een film. Ja, Erika is op zoek naar een langdurige opdracht en omdat dat niet echt vlot, stelt Erika zich allerlei vragen. Ik vraag mij heel vaak (en steeds vaker) af of het niet aan mij ligt. De kwestie is relationeel, toch? Misschien doe ik iets fout? Heb ik iets fout gedaan? Blijf ik iets fout doen? Kan iemand mij dan ein-de-lijk eens zeggen wat precies? Misschien is er meer aan de hand met mijn hoofd dan alleen het feit dat het op tv geweest is? Misschien zit mijn timing toevallig elke keer verkeerd? Misschien ben ik een té mondige werknemer? Niet meer kneedbaar genoeg. Hebben mensen schrik na mijn schrijfsels over bazen en burn-out en mijn duidelijke taal in interviews? Zou kunnen. Ik weet ondertussen heel goed wat ik wil en vooral wat ik niet wil. Al kan je dat ook gunstig evalueren natuurlijk. Net als het feit dat ik een harde werker ben die zichzelf niet meer en niet minder dan een ander vindt. Eentje die wil opvallen als het nodig is, maar met even veel plezier naar de achtergrond verhuist als ze daar nuttiger werk kan leveren. Zolang ze kan werken mét en voor de juiste mensen. En zolang er flexibiliteit mogelijk is. Want ik wil die 2 kinderen verder zien opgroeien. Je kunt dat veeleisend vinden, ik noem het liever modern. Of… misschien weten gewoon te weinig mensen dat ik een nieuwe job wil? Omdat ik altijd wel bezig lijk. Met schrijven en presenteren en inlezen. En dat is ook zo. Maar het is evenzeer zo dat die klussen niet volstaan op lange termijn. Daarom, voor alle duidelijkheid: Erika zoekt (meer) werk. Nog altijd.



Wij willen de boodschap van Erika mee verspreiden. Niet alleen omdat Erika een ongelooflijk tof iemand is, ook omdat we mensen die willen werken graag een duwtje in de rug geven.




Bio van Erika Van Tielen

Meer Over:

Erika Van Tielen