.
Eline De Munck
donderdag 26 mei 2016

Eline De Munck stelde nieuwe brillencollectie voor

Veel bekend volk op opening pop-up Eline De Munck.


De tweede collectie van Odette Lunettes - het Belgische brillenmerk van Eline De Munck - is vandaag, donderdag 26 mei 2016, officieel gelanceerd. De nieuwe collectie bestaat uit een uniseks lijn van 12 monturen van optische brillen en zonnebrillen. Eline lanceert ook een collectie van briljuwelen onder de naam ‘Odette x YzBel’. Uniek is ook de samenwerking met Belgisch graffiti-kunstenaar Steve Locatelli, die voor Odette Lunettes nieuwe kunstwerken heeft gemaakt. Iedereen kan de nieuwe collectie vanaf nu verkrijgen via de Temporary Story op de Meir in Antwerpen, via de webshop op odettelunettes.com en bij een 60-tal exclusieve opticiens in Vlaanderen.

Eline De Munck: “Het is exact een jaar geleden dat m’n vennoot Bob en ik de eerste collectie mochten voorstellen en we hadden nooit durven dromen dat het zo’n vaart zou nemen. De eerste collectie is ondertussen bijna overal uitverkocht, we gaan van 7 naar 12 monturen, we zetten onze eerste stappen in de briljuwelen-wereld en we zorgen voor een samenvloeiing met de kunstwereld in onze Temporary Store. In alles wat we doen met Odette Lunettes, is er 1 rode draad en dat is de onmetelijke passie voor de bril. Het blijft kicken als we iemand zien rondlopen met een Odette-montuur.”

Odette Lunettes lanceert met de tweede collectie 12 uniseks brillen, zowel in optische modellen als in zonnebrillen. De brillen hebben opnieuw geen grote opschriften, maar wel het kenmerkende detail van Odette Lunettes: op de Temple Tip – het uiteinde van het beentje – is de ‘O’ van het logo verwerkt. “De filosofie achter de tweede collectie is opnieuw dezelfde: hippe, toffe fashion brillen aan een betaalbare prijs. We willen dat de nieuwe collectie opnieuw tijdloos, elegant en sober is. We blijven ook bewust inspelen op het uniseks verhaal, want de doelgroep die we voor ogen hebben zijn vrouwen en mannen, jong en oud, die op een creatieve manier willen spelen met hun uitstraling” vertelt Eline.

De tweede collectie van Odette Lunettes valt opnieuw in de smaak bij enkele ‘Bekende Brillers’: o.a. Bent Van Looy, Sergio Herman, Stan Van Samang, Evi Hanssen, Olga Leyers, Siska Schoeters, Rob Vanoudenhoven, Eva Daeleman en Julie Van den Steen dragen een exemplaar uit de nieuwe collectie.

Elk model van de uniseks collectie is te verkrijgen in verschillende kleuren en is vernoemd naar Amerikaanse oogartsen.

“We wilden absoluut een link hebben naar ‘het oog’ met onze namen. En ‘Vandevelde’ klinkt dan toch minder goed dan pakweg ‘Kupsho’”, licht Eline al lachend toe.

Naast de tweede collectie brillen, lanceert Odette Lunettes een nieuwigheid: een collectie Eye Jewelry. Voor ‘Odette x YzBel’ werkt Eline samen met het Belgische juwelenmerk Yzbel. “Het leek ons leuk om ook iets totaal nieuw te doen en de brilketting nieuw leven in te blazen. Zo willen we ervoor zorgen dat brildragers van Odette net dat ietsje meer uitstralen. Het is onze ambitie om de collectie de komende weken verder uit te breiden als een nieuwe ‘poot’ binnen Odette Lunettes”, vertelt Eline. De eerste collectie bestaat uit 23 vergulde brilkettingen. Elk briljuweel kan multifunctioneel gebruikt worden: zowel als juweel op zich, als vastgehangen aan de bril.

Odette Lunettes zet met de tweede collectie ook de eerste stappen in de kunstwereld. De Antwerpse graffiti-kunstenaar Steve Locatelli heeft voor de nieuwe collectie 10 kunstwerken gemaakt, waarop de 12 nieuwe monturen en Odette worden voorgesteld.

Eline: “We vinden het een hele eer dat Steve speciaal voor ons nieuwe kunstwerken maakt. Een bril is ook een vorm van kunst, kijk naar de tentoonstelling die Luc Tuymans nu heeft lopen in het MAS. We zijn dan ook heel blij dat ook wij met Odette Lunettes de eerste stappen zetten in de kunstwereld. Alle werken van Steve hangen omhoog in de Temporary Store. Zo willen we een beleving aanbieden: een kruisin van een vernissage met een winkel.” De kunstwerken van Steve zijn een op zichzelf staande collectie. Na de Temporary Store van Odette Lunettes zullen ze te zien zijn in andere vernissages en gekocht kunnen worden. Steve heeft de voorbije jaren vooral naam gemaakt binnen de wereld van de street art. Er zijn werken van hem te vinden in o.a. Brussel, Amsterdam en Dortmund.



Van vrijdag 27 mei tot en met zondag 5 juni 2016 opent Odette Lunettes de deuren van haar tweede Temporary Store op de Meir in Antwerpen. Hier kan iedereen alle brillen van de nieuwe collectie ontdekken, de briljuwelenlijn en de kunstwerken van Steve Locatelli. Iedereen is welkom om langs te komen op de Meir 17 in Antwerpen. Eline is ook zelf de hele tijd aanwezig om bezoekers te helpen met hun zoektocht naar een bril.