.
News Image

Einde van Zomeraperitief

Ook andere organisatoren hebben het moeilijk.
Vandaag de dag is het erg moeilijk geworden om nog dingen te organiseren. “Zomeraperitief” stop ermee na 25 jaar. In 1990 werd deze Zomertoer opgericht door de “Nationale Loterij”. Op 18 augustus 2013 werden er al minder shows georganiseerd met ook minder dagen en dat was al een eerste teken aan de wand. Wat vele mensen toch verraste was dat 16 augustus 2015 in Bredene het allerlaatste “Zomeraperitief” zou plaatsvinden.

In 2014 werd na 31 jaar het “Schlagerfestival” op de Oogstfeesten in Aalter geschrapt, wegens te duur en minder publiek. Op die avond overleed trouwens ook plots de organisator, maar ook daarvoor had men al beslist om ermee te stoppen.

Na een aantal jaren “Rimpelrock” in Hasselt besloot men met “Summer Swing” een andere weg in te slaan. De organisatie maakte echter verlies en na het nodige brainstormen besloot men toch om ermee op te houden.

“Buitenbeenpop” is een festival dat zich eerder richt op mensen met een beperking en is een samenwerking met “Defensie”. Door de besparingen bij het “Belgisch Leger” heeft dit evenement ook aan een zijden draadje gehangen. Onlangs vernamen we dat dit festival nu nog 3 jaar plaats zou kunnen vinden op deze locatie in Leopoldsburg. Op vrijdag 26/08/2016 vindt trouwens de volgende editie plaats.

“Houden van Griffelrock” zal ook voor het laatst doorgaan op dinsdag 27 september 2016 om 14.30u in het “Sportpaleis”. De voorbije jaren was dat reeds in april.

Ook in juni 2014 begon vol goede moed het “Toppersfestival” in Wachtebeke, maar bij die ene editie bleef het. Men deed al het mogelijke om een nieuwe locatie te zoeken en dit jaar opnieuw te beginnen na 1 jaar afwezigheid. We vernamen er echter niets meer van. Dit overzicht is helaas maar een klein deel van de lange lijst evenementen die ondertussen zijn verdwenen. Gelukkig zijn er nog meer dan voldoende organisatoren en evenementen die het hoofd boven water kunnen houden.