.
News Image

Eerste namen op Nostalgie Beach Festival

O.M.D., The Dinky Toys en Imagination in Middelkerke.


Al na 2 edities met telkens 15.000 uitzinnige muziekliefhebbers is het Nostalgie Beach Festival uitgegroeid tot een vaste waarde in de festivalzomer aan de kust. Om verder te kunnen blijven groeien, verhuist het festival naar Middelkerke, meer bepaald op zaterdag 13 augustus. Vandaag onthulde ambassadeur Walter Grootaers de eerste namen voor de editie 2016.

Orchestral Manoeuvres in the Dark (O.M.D.), het Engelse synth-pop duo, was een pionier in het genre die succes in de hitlijsten wist te combineren met experimentele albums zoals Organisation(1980) “Architecture and Morality” (1981) en “Dazzle Ships” (1983). Met classics zoals “Enola Gay”, “Maid of Orleans” en “Locomotion” scheerden ze hoge toppen en gaven ze het muzikale landschap in de jaren 80 mee vorm. O.M.D. kwam opnieuw samen in 2007 en speelt sindsdien uitverkochte concerten.



Leadzanger Leee John haalde met de groep Imagination in maar liefst 28 landen de hitlijsten. In de jaren 80 scoorden ze met “Just An Illusion” en “Music And Lights” hun grootste classics.

Maar medepresentator Coco Jr. praat ook deze editie de artiesten op het marquee-podium aan elkaar. Maar hij had nog heuglijk nieuws. “25 jaar na onze eerste classic geef ik samen met alle andere oorspronkelijke leden van The Dinky Toys een exclusief full concert op het Nostalgie Beach Festival.” In de jaren negentig scoorden The Dinky Toys met een mix van ska, hiphop, flamenco, reggae en pop volop classics, zoals “I Can’t Take My Hands Off You”, “My Day Will Come”, “Out In The Streets” en “The Test Of Time”.

Het Nostalgie Beach Festival is een initiatief van radiozender Nostalgie, met de steun van de gemeente Middelkerke. In de loop van deze week hoor je bij Nostalgie elke weekdag een nieuwe naam van de line-up. Tickets in voorverkoop kosten 49 euro en zijn online verkrijgbaar via www.nostalgiebeachfestival.be.