.
News Image

Een programma met een Taboe op Eén

Nieuwe kant van Philippe Geubels met gedurfde Taboe.
In Taboe wil Philippe Geubels lachen met mensen waar je eigenlijk niet om mag lachen. Maar dat doet hij uiteraard niet zonder uitgebreid vooronderzoek.

Onder het motto “je leert elkaar het beste kennen op vakantie”, nodigt Philippe elke week een viertal gasten uit in zijn vaste vakantiehuis in Westouter: mensen met een ongeneeslijke ziekte, mensen met een fysieke beperking, blinde en slechtziende mensen, mensen met obesitas, mensen in armoede, holebi’s, mensen met een andere huidskleur, en mensen met een psychische kwetsbaarheid. Hij luistert naar hun verhalen en gevoeligheden, verkent samen met hen de wijde omgeving en leert hen vooral echt goed kennen.

Daar blijft het niet bij: ook humor is een belangrijk deel van Taboe. Zo daagt Philippe tijdens die week zijn gasten uit om zelf de straat op te trekken met een verborgen camera, wat ze erg graag - en goed - doen.

Dan is het aan Philippe zelf om te doen wat hij het beste kan: grappen maken. Hij brengt een comedy-set in NTGent over het bewuste thema. Uiteraard zitten Philippes nieuwe vrienden prominent op de eerste rij en genieten ze samen met gelijkgestemden van de show.

Al deze ingrediënten samen leveren het gedurfde Taboe op. Het allereerste programma van Philippe Geubels voor Eén is een unieke mix van human interest en comedy, dat gevoelige thema’s lucht wil inblazen en mensen wil verbinden door humor.

Philippe Geubels (°1981) voorstellen lijkt bijna overbodig. Het grote publiek leerde de gortdroge komiek in 2007 kennen in de finale van het programma Comedy casino cup op Canvas. In 2008 ging Philippes eerste zaalshow Droog in première. Op televisie werd hij een graag geziene gast en jurylid in De slimste mens ter wereld. In 2011 trok hij samen met Martin Heylen voor de reisdocumentaire Dr. Livingstone door Afrika. Twee jaar later kreeg hij zijn eigen programma, Geubels en de Belgen. In 2017 stond Philippe met zijn vierde voorstelling Bedankt voor alles op de planken. Met succes, ook in Nederland: in april 2018 speelt hij alweer voor de tweede keer vijf maal voor een uitverkochte Koninklijk Theater Carré in Amsterdam en is hij een graag gezien tv-figuur bij onze noorderburen. In 2017 verwelkomde Eén Philippe met groot plezier als schermgezicht. Zijn eerste wapenfeit voor het net wordt Taboe.

Philippe:
“Dit programma maken was een heel intense ervaring. De mensen die ik op dit avontuur heb leren kennen, hebben mijn blik enorm verruimd. Mijn doel met dit programma is dus absoluut niet om deze fantastische mensen te kwetsen, maar net om hén te laten lachen om hun situatie.

In een tijdsgeest waarin het als komiek soms op eieren lopen is, was dit programma een serieuze uitdaging. Maar net daarom is het broodnodig.”

Philippe Geubels is natuurlijk in de eerste plaats een komiek, en dus is het na die week vakantie tijd om te zien of hij wel degelijk iets heeft bijgeleerd. Hij brengt een comedy-voorstelling over het bewuste thema in NTGent. Uiteraard zitten zijn nieuwe vrienden prominent op de eerste rij. De bedoeling van de comedy-voorstelling is dezelfde als die van alle andere: het publiek laten lachen, zowel in NTGent als thuis op Eén.

Philippe wil niet bruuskeren of zien hoe ver hij precies kan gaan met zijn grappen. Hij wil vooral met humor en relativering naar de wereld van vandaag kijken, in de hoop dat we er allemaal samen eens goed om kunnen lachen. Binnen de grenzen die zijn gasten zelf al dan niet hebben aangegeven.

Taboe: vanaf 21 januari elke zondag om 20.30 uur op Eén.

Bio van Philippe Geubels

Meer Over:

Philippe Geubels