.
Eddy Wally
zaterdag 13 februari 2016

Eddy Wally weer bij zijn Mariette

3.000 mensen namen in Zelzate afscheid van Eddy Wally.


Zaterdagmiddag hebben zo'n 3.000 mensen afscheid genomen van Eddy Wally. De Sint-Laurentiuskerk van Zelzate was te klein voor het afscheid van The Voice Of Europe. De eerste mensen stonden zaterdagochtend om 7 uur al aan de kerk te wachten. Zo'n 25 bekende mensen kwamen naar Zelzate voor het laatste eerbetoon aan Eddy Wally.

Tijdens een bijna twee uur durende plechtigheid namen verschillende mensen het woord om Eddy Wally te eren. Onder hen onder andere burgemeester Frank Bruggeman en Ivan Saerens van de Gentse Feesten. Muziek was er van onder andere Johnny Clarysse, Bart Herman en Christoff.



Na de plechtigheid werd de witte kist van Eddy Wally de kerk uit gedragen. Daarbij kreeg de overleden zanger nog een laatste staande ovatie van de aanwezigen. Op de tonen van My Way en You'll Never Walk Alone werd Eddy naar de goudkleurige cadillac gebracht waarmee hij naar zijn laatste rustplaats werd gebracht: het kerkhof van Zelzate waar hij een plaats krijgt bij zijn Mariëtte. De laatste wens van Eddy Wally is in vervulling gegaan.

Bio van Eddy Wally

Meer Over:

Eddy Wally

Bio van Bart Herman, Christoff en Johnny Clarysse