.
News Image

Dubbele exit bij De Mol

Twee kandidaten naar huis.


Wie is De Mol? Met die vraag zitten wij al een week in ons hoofd. Dat het Ruth niet zo zijn, dat stond aan het einde van de eerste aflevering van De Mol vast. Tot de meer dan 940.000 kijkers vorige week maandag te horen kregen dat Ruth nog een kans kon krijgen om terug in het spel te keren. Op voorwaarde dat de andere kandidaten haar die kans zouden gunnen. Ruth was bij heel wat mensen één van de verdachten voor de rol van De Mol. De saboteur die zoveel mogelijk proeven moet doen mislukken om op die manier de winnaar zo weinig mogelijk geld te gunnen.



Er werd vorige week 6.500 euro verdiend. Een mooi startbedrag maar wat voor de kijker belangrijker was, waren de complottheorieën die telkens weer opduiken. Zo moet je weten dat tijdens seizoen 2 en 3 De Mol al bekendgemaakt werd tijdens de eerste minuut van aflevering 1. Zo was tijdens het eerste seizoen Hugo als allereerste in beeld. Heel wat mensen gaan er nu van uit dat dat nu niet anders is. Maar op welke manier dat zou gebeurd zijn, daar heeft iedereen het raden naar.

Zo was in de eerste aflevering te zien dat Issabel recht boven de O van De Mol aan de brug hing.



Er waren vorige week nog meer aanwijzingen dat Issabel De Mol zou kunnen zijn. Zo gaf Gilles De Coster enkele hints. Gilles vertelde op een bepaald ogenblik dat er tien kandidaten zijn waarvan één winnaar is. Uiteraared had Gilles gelijk: een winnaar is er altijd in dit spel maar wie is die winnaar? Toeval of niet, Cathy komt tijdens de bewuste uitspraak even in beeld. Maar één van hen is ook De Mol en op het moment dat Gilles De Coster het daarover had, kregen we (toeval of niet) Issabel te zien. Ongetwijfend hebben de makers van het programma weer enkele hints gegeven, de vraag is of wij die als kijker ontdekt hebben en zelfs correct hebben weten te interpreteren.



Maar goed, tijd voor aflevering 2. Ruth zat dus opgesloten in een wagen en kan er pas uit na het stopzetten van een aftelklok. Ruth moet een code ingeven en dat is de nummerplaat van de wagen waarin ze zit. Helaas heeft ze die nummerplaat niet gezien. In de wagen heeft Ruth documenten gevonden met daarop 10 nummerplaten. Slechts één is correct. Ruth mocht twee keer een code ingeven. Bij de eerste foute poging gaat de klok dubbel zo snel tikken. Bij de tweede foute poging ontploft er een verfbom en gaat Ruth naar huis. De groep kan haar helpen ontsnappen en dan verdienen ze 5.000 euro. Maar willen zij Ruth wel terug in de groep?



Manuella, Marc, Thibaud, Stijn en Cathy willen Ruth niet terug in het spel. Ruth probeert de vier anderen te overtuigen om toch hun antwoorden te geven. Op deze manier kan ze een deel van de nummerplaten schrappen . Ruth kan twee nummerplaten geven maar dan ontstaat er terug onenigheid in de groep. De neenstemmers willen niet dat de anderen Ruth nog helpen. Issabel en Gilles geven echter (onbewust) een fout antwoord. Ruth moet het zonder de hulp van de vijf neenstemmers stellen. De juiste nummerplaat blijft nog steeds over. Ruth probeert enkele vragen zelf op te lossen en waagt een gok. Een foute gok blijkt. En ook gok twee is verkeerd. RUth is zeker en vast niet De Mol en ligt uit het spel. De groep ziet 5.000 euro aan hun neus voorbij gaan. Maar zit De Mol tussen de vijf neenstemmers?





Na een bewogen nacht start dag 4 met 9 kandidaten. Die negen kandidaten krijgen een eenvoudige opdracht (volgens Gilles De Coster toch): twee groepen verdeeld over twee bananen getrokken door een boot moeten van banaan wisselen. Makkelijker gezegd dan gedaan want van zodra het evenwicht verdwijnt, valt iedereen in het water. Van eens het bijzonder goed gaat, maakt Marc een inschattingsfout en valt hij in het water. Uiteindelijk slaagt de groep er toch in om de opdracht tot een goed einde te brengen. Kassa kassa: 4.000 euro bij op de teller en daardoor heeft de groep toch al 10.500 euro weten te verzamelen.

Er zijn ondertussen twee types kandidaten: zij die voor de fun meedoen en een groep bestaande uit kandidaten die er helemaal voor gaan. De verdachtmakingen groeien. Zo zat Bruno achteraan op een banaan en hij had dus alle kans om het spel te beïnvloeden. Op dag 5 krijgen de kandidaten bij het ontbijt een volgende opdracht. De groep moet zich verdelen in drie snuggere voetballers en zes anderen zijn bedevaarders. De bedevaarders moeten een fietstocht naar een kapel maken. Op weg naar de kapel kunnen ze heel wat informatie verzamelen. De kandidaten die binnen de 90 minuten boven geraken mogen aan de kapel mee een vraag oplossen.





Hanne, Issabel en Stijn gaan een voetbaluitdaging aan en moeten 3 penalties tegen een goede keeper scoren. Maar ze moeten de ballen verdienen door raadsels binnen een bepaalde tijd op te lossen. De groep kan zeven antwoorden vinden en mag dus zeven keer een penalty geven. Op weg naar de kapel neemt Marc Manuella op sleeptouw. De rest klimt naar boven en probeert zoveel mogelijk informatie op te nemen. De namen van de laatste pausen bijvoorbeeld. Vijf renners komen boven. Gilles mag van de groep naar de priester en hij moet afbeeldingen van de kruisweg in de juiste volgorde leggen. Gilles twijfelt maar hij mag de hulp van de groep inroepen.





Cathy is terug naar beneden om te gaan kijken maar keert te laat terug. Gilles wisselde de tweede en de vierde statie van plaats. Eén kleine fout met grote gevolgen. Hanne, Stijn en Issabel hebben zeven opgaves tot een goed einde kunnen brengen en ze mogen aan de penalties beginnen. Stijn scoort drie keer en de groep verdiend dan ook 3.000 euro voor de groep. Gilles doet de groep het voorstel om nog één penalty te schoppen. Gaat die erin, dan verdubbelt hij het bedrag, in het andere geval is er totaal niets verdiend. Stijn mag trappen en scoort. De 6.000 euro is binnen.

Door het goede verloop beslist het trio om de waarheid te verdraaien naar de groep toe. De dames besluiten om Stijn bij de anderen verdacht te maken.



Na een meer dan boeiende aflevering moeten de kandidaten weer 20 vragen over de identiteit van De Mol te geven. Vragens als Is de mol een man of vrouw? Welke kleur van helm droeg De Mol tijdens de religieproef? moeten de afvaller van deze week mee bepalen. Ha, zat De Mol dan in de religieproef? Zo ja, dan zijn Stijn, Hanne en Issabel alvast niet De Mol en moeten we de Mol zoeken bij Bruno, Marc, Cathy, Gilles, Manuella en Thibaud. Na de 20 vragen krijgen we bij Marc een rood scherm. De buschauffeur uit Noorderwijk is dus ook niet De Mol. Blijven nog over: Hanne, Cathy, Manuella, Issabel, Stijn, Gilles, Bruno en Thibaud. Eén van hen is De Mol.


Bio van Gilles De Coster