.
News Image

Droomfinale voor De Slimste Mens Ter Wereld

Gert Verhulst speelt tegen Adil El Arbi en Bart De Pauw.


De finaleweken waren een maat voor niets. Zeven avonden lang werd er gespeeld om uiteindelijk tot het selecte groepje te komen van de drie best scorende mensen in De Slimste Mens Ter Wereld. Het leek er de afgelopen dagen op dat de kandidaten ook die mening hadden en zich opzettelijk hebben laten uitschakelen. Dat idee hadden we ook bij Marc-Marie Huijbregts die woensdagavond zijn slechtste deelname ooit had. De Nederlander met het fijne stemmetje wist niet al te veel correcte antwoorden te geven. Net voor de finaleronde had Huijbregts amper 80 seconden op de teller staan tegenover 367 seconden voor Adil El Arbi.Als troostprijs mocht Huijbregts even reclame maken voor de theatershow waarmee hij in 2015 naar België komt. Ondanks het grote verschil tussen de twee kandidaten kon Huijbregts met twee vragen zijn achterstand al beperken tot 227 seconden. Maar Marc-Marie was dan al wel gezakt tot 25 seconden. De Nederlander vond dat alles nog mogelijk was. Maar een vraag over Mozes deed hem de das om. Adil had maar met één juist antwoord voldoende om Marc-Marie naar huis te spelen en zichzelf een plaats in de laatste aflevering van dit seizoen te gunnen.



We krijgen donderdagavond dus een droomfinale. Adil El Arbi is op papier de zwakste kandidaat van de avond. Maar niets is wat het lijkt want wie had verwacht dat de Belgisch-Marrokaanse regisseur het zover zou schoppen? Adil nam vooral deel om zijn film te promoten en dat is vrij aardig gelukt. Dag na dag wist Adil te overleven en nu stoot hij dus door tot de finale. Zelf ziet hij zichzelf vooral genieten van een finaleronde tussen Bart De Pauw en Gert Verhulst maar is dat geen valse bescheidenheid?



Bart De Pauw stond lang aan de leiding bij De Slimste Mens Ter Wereld. Tijdens zijn eerste deelname tijdens de finaleweken mocht hij het woensdag opnemen tegen Adil El Arbi en Marc-Marie Huijbregts. De Pauw haalde woensdag maar liefst 483 seconden en had dan nog een bijzonder moeilijke fotoronde. Wat lijken de toppen van bergen op elkaar zeg. De Pauw is een fervent quizer en weet heel veel.



De favoriet voor de overwinning is Gert Verhulst. Gert kon Bart De Pauw na een zenuwslopende reeks afleveringen dan toch kloppen en zorgde ervoor dat hij tijdens de finaleweken alleen voor de laatste aflevering weer naar de studio moest komen. Gert Verhulst is een verstandig man, daar twijfelt niemand aan. Maar zal hij donderdagavond zijn koelbloedigheid kunnen behouden en zijn zenuwen de baas blijven? Op papier is Gert Verhulst vanavond de winnaar van De Slimste Mens Ter Wereld maar het spel moet gespeeld worden.



Wie er vanavond ook wint, het doek valt over De Slimste Mens Ter Wereld. Wat hebben we dit seizoen onthouden? Vooral de flauwe grappen over The Loft. Woensdagavond kreeg Erik Van Looy een oorkonde voor de honderdste grap over de film in De Slimste Mens Ter Wereld.