.
News Image

Dries en Guus heropenen Asparaguus

Pop-Up boven de Versuz, Dries & Guus niet naar Lanaken.


Begin juni wonnen Dries en Guus nog de finale van het VTM-programma 'Mijn pop-uprestaurant' met hun aspergerestaurant ‘ASPARAGUUS’. Een maand later zijn ze klaar voor nieuwe uitdagingen. Midden juli openen ze een nieuw restaurant in Versuz in Hasselt, op de Grenslandhallensite. En de asperges? Die laten ze deze keer achterwege.



Midden juli openen Dries en Guus hun eigen pop-uprestaurant, in discotheek Versuz in Hasselt. Die pop-up kreeg de naam ‘ASPARAGUUS’. Een verrassing, want in hun nieuwe restaurant zullen geen asperges op de kaart te vinden zijn. “De asperge blijft voor ons de koning van de groentes, maar het seizoen is zo goed als afgelopen”, zegt Dries. En dus koos het duo voor een totaal nieuw concept: ‘food sharing mét een vleugje rock ‘n roll’. “Mensen kiezen een hoofdingrediënt, vlees, vis of iets vegetarisch, en krijgen er verschillende sideplates bij die ze delen met hun gezelschap.”



De stad Hasselt is blij met het nieuwe restaurant van het duo. “Dries en Guus zullen met hun nieuwe pop-up het aanbod op de Grenslandhallensite verder verruimen en aanvullen. En hun komst of beter gezegd het feit dat ze nog drie maanden langer in onze stad blijven is ook mooi voor Hasselt. Met hun overwinning in het VTM-programma Mijn Pop-uprestaurant gaven ze Hasselt als ‘Hoofdstad van de smaak’ heel wat glans. Geen twijfel dat ook hun nieuwe concept in de smaak gaat vallen”, aldus schepen van Economie en voorzitter van de Grenslandhallensite Tom Vandeput. De komst van ASPARAGUUS is bovendien een goede zaak voor de Grenslandhallensite. “Op de site vind je vandaag al een heel divers aanbod aan activiteiten. Plopsa Indoor voor de kleinsten, Versuz voor de jeugd, het Ethias Theater en de Ethias Arena voor de muziekliefhebber. Ook Club Artist, het partyconcept voor feestvierders van boven 30 jaar maakt sinds kort ook het mooie weer vanuit Area V aan de Versuz”, zegt Vandeput.



Met ASPARAGUUS wordt het horeca-aanbod op de site van Versuz verder uitgebouwd. Er is de club, waar je op donderdag, zaterdag en maandag kan dansen. Heerlijke cocktails drinken en genieten van de zon en het zwembad kan op Ipanema, de beachbar in de achtertuin van Versuz. Én er is de bar-ristorante ‘Crudo’, het vaste restaurant van de club waar chefkok Giovanni de heerlijkste Italiaanse gerechten maakt. Yves Smolders, general manager van Versuz: “ASPARAGUUS is een mooi aanvulling op ons bestaande aanbod. ’s Middags kan je lunchen bij Crudo, in de namiddag kan je genieten en van cocktails nippen op Ipanema, ’s avonds kan je dineren bij ASPARAGUUS en de nacht indansen kan in Versuz. En dat allemaal zonder je al te ver te verplaatsen. We ontvangen Dries en Guus dan ook met open armen.”



Maar het is niet omdat de pop-up naast discotheek Versuz ligt, dat er Guus en Dries enkel mikken op het feestpubliek. “Bedoeling is dat mensen hier in een ongedwongen sfeer iets kunnen eten. Bij een bezoek aan ons restaurant krijg je een bandje voor de Versuz VIP, maar écht iedereen is welkom. We hopen veel vertrouwde gezichten terug te zien. Een tafeltje boeken kan trouwens gewoon online.” Het duo verwacht hun pop-up op 15 juli te openen, al ligt die datum nog niet helemaal vast. Wat wel zeker is, is dat ASPARAGUUS z’n ‘tweede seizoen’ afsluit op 8 oktober. Dries en Guus ontkenden vrijdag tijdens het persmoment dat ze na Hasselt naar Lanaken trekken. Zo is er perfect de mogelijkheid om van de pop-up in Hasselt een vast restaurant te maken Maar eerst gaan ze een drietal maanden een pop-up runnen en ze zien dan wel of er al dan niet een vervolg komt in Hasselt.



En nog een verrassing: een deel van hun team dat meedeed tijdens ‘Mijn pop-up restaurant’, is er ook deze keer weer bij. Wie? Dat houden Guus en Dries nog even geheim. Voor een menu (voorgerecht, hoofdgerecht en dessert) betaal je tussen de 40 en 45 euro, exclusief drank. Op zondag en maandagmiddag is ASPARAGUUS gesloten. Op andere dagen opent het restaurant om 12u ’s middags, ’s avonds kan je er vanaf 18u terecht. De Facebookpagina en de website worden binnenkort gelanceerd.

Reserveren kan vanaf dan met Tablebooker.be



Praktisch:

ASPARAGUUS

Gouverneur Verwilghensingel 70, 3500 Hasselt (Versuz)

Van 15 juli (datum onder voorbehoud) tot 8 oktober 2015

Op zondag en op maandagmiddag gesloten

Voor een lunch kan je er terecht vanaf 12u, dineren kan vanaf 18u

Reserveren kan binnenkort via tablebooker.be