.
News Image

Drama treft Michel Van Dousselaere

Het gaat niet goed met de acteur.


Het is al een hele tijd geleden dat we Michel Van Dousselaere nog eens gezien hebben of het moet in een herhaling van een tv-reeks of film zijn. Er is een reden voor die afwezigheid en helaas is het geen leuk verhaal. De ondertussen 68-jarige acteur verliest langzaam maar zeker alle grip op zijn spraak. Hij lijdt aan progressieve afasie, een hersenaandoening die het spraakcentrum aantast. “Dit voelt als een topsporter die zijn been verliest”, vertelt zijn vrouw Irma Wijsman.



Michel Van Dousselaere woont in Amsterdam maar werkte in het verleden vooral in Vlaanderen. Ruim tien jaar lang was hij in Aspe te zien als commissaris Roger De Kee, een rol die hem echt wel lag. Nog op VTM speelde Van Dousselaere de rol van Roman Lowinski, de vader van Danni Lowinski (Nathalie Meskens). Van Dousselaere kon elke rol aan en was verder te zien in onder andere Ons Geluk, Niet Voor Publicatie, Witse en De Vijfhoek. Ook op het grote witte doek was Van Dousselaere vaak te zien. Denk maar aan Zot Van A, Groenten uit Balen, Tot Altijd en K3 Bengeltjes. De laatste jaren scoorde Van Dousselaere geen nieuwe rollen meer omdat hij zijn teksten niet meer kan onthouden.



De vrouw van acteur Michel Van Dousselaere heeft het afgelopen jaar hard werkt aan een documentaire over de ziekte van haar man. We weten dat het alleen maar slechter zal worden. Daarom leven we in het nu en pakken we de momenten die we kunnen pakken, zei ze eerder in Culture Club op Canvas. Het intieme portret is klaar en gaat maandag in première in de Roma te Borgerhout lezen we zaterdag in Het Nieuwsblad. Daar zal ook de acteur aanwezig zijn, het is mogelijk zijn laatste openbare optreden want de toestand van Michel gaat serieus achteruit. Het is zelfs zo erg dat Michel tijdens een interview amper iets kan vertellen. Er is geen medicatie voor deze ziekte en Michel zal uiteindelijk dement worden. Irma en Michel genieten van het leven en plukken de dag en doen dat zolang dat nog kan. Michel kan niet veel meer, zelfs fietsen zit er niet meer in. Er is een euthanasieverklaring maar zijn vrouw hoopt dat het nooit zover moet komen.