.
News Image

Doran staat er weer

Uitbater horecazaak werd weer zanger.


In de jaren 90 van de vorige eeuw werd Georges Darmoise, beter bekend als Doran buitenwipper in discotheken. Heel onverwacht begon hij te zingen, want eerder speelde hij enkel piano. Op een feestje begon hij tijdens het pianospelen spontaan te zingen. Toen besefte hij dat dit misschien ook iets zou zijn om mee door te gaan. In 1995 nam Doran deel aan de VTM Soundmixshow met het nummer Delilah. Dat was het begin van zijn professionele carrière, vertelde hij in Ment op zondag. Doran is eigenlijk nooit gestopt met optreden, maar verdween wel uit de media. Het winnende nummer van 1995 heeft hij nu in een medley van Tom Jones verwerkt bij zijn optredens.



Op een gegeven moment wou zijn vrouw een horecazaak beginnen. Doran stapte mee in het verhaal en deze zaak liep echt als een trein. Toen zijn vrouw voor de derde keer zwanger werd hebben ze besloten om deze horecazaak te verkopen. Een half jaar geleden is Doran zich weer meer op de muziek gaan richten.



Enkele jaren geleden kwam hij het accordeonduo De Melando's tegen. De Melando's organiseren de shows van Muzikantenstad. Dat is een revue met zang, dans en orkest dat plaatsvindt in de week en daardoor over het algemeen een ouder publiek trekt. Bij die laatste revue werd aan Doran gevraagd om “Cara mia” te proberen. De reacties bij Muzikantenstad waren laaiend enthousiast. Een aantal weken later was Doran uitgenodigd op een bal met ook heel wat jongere mensen. De zaal ontplofte en iedereen stond recht. Daarna werd besloten om van dat nummer een Nederlandstalige versie te maken. De comeback van Doran mogen we nu al geslaagd noemen. De nieuwe single “Cara mia, blijf” kwam vorige week binnen op 45 in de Vlaamse Ultratop. Deze week stijgt hij zelfs door naar 35.

Deze single is nog steeds te downloaden via iTunes.