.
News Image

Donderdag start Axel Opgelicht

VTM pakt donderdag uit met het nieuwe programma Axel Opgelicht.


Vanaf donderdag 7 mei 2015 gaat Axel Daeseleire in ‘Axel Opgelicht’ vier weken lang op zoek naar de hardnekkigste oplichters in toeristische steden. In de eerste aflevering trekt Axel met zijn team naar Boedapest, waar hij zich gewillig in de val laat lokken door bedriegers die toeristen oplichten, om zo hun wanpraktijken bloot te leggen. Als citytrip weet de Hongaarse hoofdstad de laatste jaren steeds meer mensen te bekoren. Maar naast de authentieke architectuur en bruisende sfeer, krijgt de stad helaas ook met enkele valkuilen te maken: op allerlei verraderlijke manieren proberen oplichters de onoplettende toerist heel wat euro’s lichter te maken.



Axel Daeseleire: “Tijdens mijn trip in Boedapest gedraag ik mij als een gewone toerist: ik kuier rond in de straten en over pleinen, ik neem taxi’s en ’s avonds ga ik mij amuseren op café. Maar wel telkens met een verborgen agenda én verborgen camera's... Ik laat mij oplichten, zodat jij het niet meer hoeft mee te maken”.



Taximeters die op onverklaarbare wijze de hoogte inschieten? Gloednieuwe smartphones die voor een fractie van de prijs worden verkocht en achteraf vals blijken te zijn? Twee vriendelijke dames die je uitnodigen voor een drankje en je op een listige manier met een torenhoge rekening opzadelen? Axel laat zich in Boedapest gewillig oplichten, om zo de gangbare oplichterspraktijken in de stad bloot te leggen.



In Axel Opgelicht gaat Axel vier weken lang op pad met zijn team, voorzien van één of meerdere verborgen camera’s – verstopt in hemden, schoudertassen en brillen – om oplichters op heterdaad te betrappen. Hij confronteert de bedriegers met hun bedrog en probeert te achterhalen hoe toeristen deze wanpraktijken kunnen vermijden. Naast Boedapest, reist Axel de komende drie weken naar Bangkok, Marrakech en Parijs.



Axel Opgelicht, donderdag om 21.50 uur op VTM.