.
News Image

Dit is de cast van Chaussée d’Amour

Telenet stelde dinsdag de cast voor van zijn eerste eigen televisiereeks, Chaussée d’Amour.


Telenet stelde dinsdag de cast voor van zijn eerste eigen televisiereeks, Chaussée d’Amour.



Met een mix van bekende en nieuwe namen, kiezen Telenet en productiehuis deMENSEN voor jong acteertalent aangevuld met ervaring. Met Chaussée d’Amour bevestigt Telenet zijn strategie om te blijven investeren in zowel Vlaamse producties als in nieuwe manieren van televisiekijken. Zo zullen de tien afleveringen in de loop van 2016 allemaal tegelijk beschikbaar zijn in Play – een primeur voor een Vlaamse serie.



Op 1 juni 2015 start het productiehuis deMENSEN met de opnames van Chaussée d’Amour, een spannende dramareeks die zich afspeelt langs een steenweg: een kilometerslange strook asfalt, aan weerskanten bezaaid met bars en bordelen. Sylvia, een deftige burgervrouw met twee puberende kinderen, ontvlucht haar falende huwelijk. Ze neemt noodgedwongen haar intrek in het bordeel dat ze van haar vader erfde. Uit financiële noodzaak besluit ze om het bordeel in kwestie ook echt te gaan runnen. De voormalige luxehuisvrouw komt daardoor in contact met hoertjes, pooiers en andere bonte personages die druk bezig zijn hun leven op te knappen dan wel te verknoeien. Tegelijkertijd is er Ludo, een rechercheur met bewijsdrang, die die zich opnieuw op het onderzoek smijt naar een moord die twintig jaar geleden op de steenweg plaatsvond. Voor ze het goed en wel beseffen, kruisen Ludo en Sylvia elkaars pad en komt zijn vastberadenheid onzacht in aanraking met haar overlevingsdrang.



Chaussée d'Amour is een spannend en sexy karakterdrama over de échte waarde van betaalde liefde. De cast en regisseurs Sylvia wordt vertolkt door Tiny Bertels (Loslopend Wild, Salamander). In haar bordeel werken Ruth Becquart (Clan, Linkeroever), Renée Fokker (Vrouwenvleugel, De Zomer van '45), Adrian Sack en Naomi Velissariou. Op haar nieuwe verblijfplaats aan de Chaussée wordt ze geconfronteerd met onder andere Josse De Pauw (Iedereen beroemd!, Flying Home), Kadèr Gürbüz (Flikken, Familie), Besnik Limani (Histoire d'Argent), Evelien Bosmans (Groenten uit Balen, Marina) en Dirk Roofthooft (Clan, Zuidflank). Ze krijgen in de reeks nog gezelschap van Reinhilde Decleir (Van Vlees en Bloed, De Ronde) , Frank Focketyn (De Ronde, Tom & Harry), Viv Van Dingenen (Deadline 14.10, Spitsbroers), Geert Van Rampelberg (Cordon, De Behandeling) en Ingrid De Vos (De Behandeling, Vriendinnen). Chaussée d’Amour werd onder de vleugels van Nathalie Basteyns (Jes, Clan) ontwikkeld door Pieter Peyls en Jan Pepermans i.s.m Youri Boone en Stefanie Vanhecke. Het scenario werd geschreven door Jan Pepermans, Stefanie Vanhecke, Nele Meirhaeghe en Joost Vandecasteele. De regie is in handen van Pieter Van Hees (Linkeroever, Dirty Mind) en Frank Devos (Black XXX-mas, Wittekerke).



Nathalie Basteyns: “Elke liefde heeft haar prijs. Een waarheid die tijdens onze allereerste brainstorms opborrelde en meteen haar ontelbare mogelijkheden bewees als leidraad doorheen de reeks. Niet alleen letterlijk, logisch gezien de geportretteerde wereld van de betaalde liefde, maar ook figuurlijk: ieder van ons worstelt vroeg of laat met de liefde, en betaalt al dan niet, uit eigen beweging of gedwongen, de rekening voor haar of zijn mislukkingen en zonden. Voor mij is Chausseé d'Amour tv- fictie pur sang, drama in hart en onderbuik, over vrouwen die er ondanks de vele tegenslagen het beste van proberen te maken. Om hun nest te beschermen, schakelen ze over in survivalmodus en vechten ze als leeuwinnen. En in die strijd vinden ze ruimschoots de tijd om stil te staan bij de kleine dingen, te lachen met onnozelheden, of te toosten op een goeie afloop.” De opnames vinden voornamelijk plaats in Sint Truiden, Diest en Zwevezele en lopen tot november 2015. De serie verschijnt op Play in de loop van 2016.