.
News Image

Woensdag 20 juli komt Vlaanderen Muziekland XL naar Sint-Truiden

Is enkel ter plaatse te volgen en komt NIET op televisie.


Vroeger trok Vlaanderen Muziekland gedurende vijf jaar door heel Vlaanderen en werd het uitgezonden op de VRT. In de zomer van 2010 werd dit muziekprogramma opgericht omdat België toen voorzitter was van de Europese Unie. De volgende jaren werd wat aan het concept gesleuteld. Eind 2014 werd de stekker eruit getrokken om plaats te maken voor een opvolger.



Vanaf dit jaar is het de bedoeling om jaarlijks erop uit trekken met een XL-versie van Vlaanderen Muziekland, maar dan zonder een TV-uitzending hieraan verbonden. Als eerste locatie werd Sint-Truiden gekozen. Om hun vernieuwde Grote Markt in te wijden hebben ze daar deze kans met beide handen gegrepen.

Aanstaande woensdag 20 juli is het zover. Vanaf 18.30u vangt dit nieuwe festival aan, dat net als het televisieprogramma destijds wordt gepresenteerd door Geena Lisa. Heel wat bekende artiesten passeren er de revue. Degene die de spits mag afbijten is Jens van The Voice Kids, om 18.30u. Hierop volgend zal Bart Kaëll omstreeks 19.20u de bezoekers ongetwijfeld leren roeien, zeilen en vliegen. Om 20.30u komt Clouseau in actie, toch ook iets waar veel mensen naar uitkijken. De afsluiter wordt Milk Inc. rond 23u. Voor Regi is dit trouwens een halve thuismatch. Hij is zelf van Limburg en zijn partner Elke Vanelderen is van Truiense afkomst. Het einde is voorzien rond 00.30u.



De toegang tot dit evenement is gratis.

Bio van Geena Lisa, Jens Dolleslagers, Bart Kaëll, Clouseau en Milk Inc