.
News Image

Dimitri Vantomme bouwt karaokebar om tot hippe eetzaak

Karaoke, dat kan even niet meer.



 


Bonaparte, de bekendste karaokebar van Antwerpen en ver daarbuiten, bestaat deze zomer zestig jaar. Dit diamanten jubileum zou met veel toeters en bellen gevierd worden, maar Miss Corona heeft daar helaas een stokje voor gestoken. Het nieuwe verplichte sluitingsuur, in combinatie met dat geweldige zonneterras op de Grote Markt, gaf uitbater Dimitri Vantomme het idee om Bonaparte om te toveren tot een hippe lunch, apero en diner experience.



Het ligt immers in de traditie van deze zaak om af en toe helemaal van gedaante te wisselen. Voor ‘den Bonaparte’ een populaire danscafe werd, begon het in de jaren zestig van de vorige eeuw als Grand Café. Niet veel later werd het een taverne, nog later een dancing, tot het in de jaren ’90 uitgroeide tot één van de bekendste karaokebars van het land.



Net als vele andere horecazaken maakt Bonaparte ook nu dus van de nood een deugd en meet het zich een heel nieuw concept aan. Het interieur wordt aangepast, er is een ervaren kok aangetrokken en het terras straalt ‘cosy Ibiza’ uit, met veel kleurtjes, veel planten, lampions en mooie parasols. Deze week worden de eerste gerechtjes geserveerd: kleine tapas, soepen en warme luxebroodjes. Geleidelijk aan zal de kaart worden uitgebreid. Er zullen ook nieuwe dranken terug te vinden zijn op de kaart.



Zaakvoerder Dimitri Vantomme is heel tevreden met het resultaat. Hij staat nu elke dag zélf in zijn zaak. “Door corona kan, mag, moét ik elke dag zelf werken. Want voor de rest heb ik een lege agenda. Normaal stond ik deze zomer meer dan 40 keer op het podium met Get Ready!, als DJ en met mijn band Dimi & De Kasten. Ook mijn job als publieksopwarmer is wat lastig geworden, zo zonder publiek. (lacht) Maar kijk, nu doe ik dus waar ik destijds voor studeerde. Het is de eerste keer sinds ik 22 jaar geleden Bonaparte overnam dat mijn diploma van de Hotelschool Koksijde echt van pas komt!”



Iedereen welkom dus in Bonaparte ‘new style’. De nieuwe openingsuren: elke dag vanaf 12u, behalve op dinsdag.


Bio van Dimitri Vantomme

Meer Over:

Dimitri Vantomme