.
News Image

Details over de Thuisdag

De acteurs van Thuis bedanken de kijkers op de jaarlijkse Thuisdag.


Afgelopen weekend won THUIS nog de felbegeerde Vlaamse Televisiester voor het Populairste televisieprogramma. Op zaterdag 23 mei is het de beurt aan de THUIS-acteurs om iets terug te doen voor al hun kijkers. Zij trekken die dag naar Leuven voor een nieuwe editie van de THUISDAG en verwelkomen er de fans in hun sofa. Het is een gelegenheid waar heel wat fans elk jaar reikhalzend naar uitkijken. En ook dit jaar ziet de THUISDAG er weer net een tikje anders uit.



THUIS in Leuven

#THUISINLEUVEN is het motto van de THUISDAG dit jaar en dat kon niet toepasselijker gekozen zijn. Heel wat opnames van de populaire Eén-reeks vinden plaats in Leuven. Op de THUISDAG komt THUIS dit jaar dus letterlijk thuis.



In de Leuvense binnenstad

De THUIS-acteurs trekken op 23 mei naar verschillende leuke locaties in de Leuvense binnenstad. Die locaties liggen op wandelafstand van elkaar en zijn voor iedereen toegankelijk. De fans kunnen hun dag dus zelf plannen en al wandelend ontdekken wie waar zit.



Say cheese!

Net als vorig jaar delen de acteurs geen handtekeningen uit, maar gaan ze samen met hun fans op de foto. Voor de kijkers is het een unieke gelegenheid om samen met hun favoriete acteurs in een sofa te ploffen, een praatje te slaan en zich te laten fotograferen door een professionele fotograaf.

De handtekeningen van de acteurs worden daarna automatisch op de foto’s geplaatst. De bezoekers kunnen hun eigen, unieke foto's eenvoudig downloaden, zodat ze niet onnodig tijd verliezen bij het aanschuiven voor een foto. Handig!

Nooit eerder waren er trouwens zoveel acteurs aanwezig op één THUISDAG. Ze maken er dan ook allemaal een erezaak van om erbij te zijn en de fans te ontmoeten.



Collector's items en animatie

Maar er is meer dan alleen een ontmoeting met de acteurs. Alle bezoekers krijgen het fotoboek THUIS in Leuven en een unieke THUIS-poster: twee collector's items voor iedereen die er die dag bij is.

Ze kunnen ook deelnemen aan een THUISDAG-zoektocht door de Leuvense binnenstad en zo THUIS-prijzen in de wacht slepen. De hele dag is er animatie voor jong en oud. En MNM-dj Julie Van den Steen tekent present om een hele dag live verslag uit te brengen.



Afsluiten in stijl

Om 17.00 uur sluit de THUISDAG in stijl af op het Ladeuzeplein. MNM-dj Tom De Cock presenteert en Cleymans en Van Geel (met Jelle Cleymans en Jonas Van Geel) zetten het plein op zijn kop met een optreden. Dat optreden krijgt bovendien een extra THUIS-toets, die de fans ter plaatse ontdekken.

Als apotheose verzamelen alle acteurs op het podium van het Ladeuzeplein voor een onvergetelijk slotmoment. De bezoekers kunnen thuis alvast oefenen op het luidkeels meezingen van de generiek.



Wie, wat, waar? Ontdek het vooraf!

Wie niet kan wachten tot het zover is, kan een week voor het evenement zijn THUISDAG al beginnen te plannen. Op vrijdag 15 mei wordt bekendgemaakt welke acteur op welke Leuvense hotspot postvat op 23 mei. Een onlineplan en een smartphone-app helpen om de dag uit te stippelen. Ter plaatse krijgen bezoekers ook een plannetje met een stadskaart van Leuven, zodat ze gemakkelijk de weg vinden naar de verschillende locaties.



Praktisch

De THUISDAG vindt plaats op 23 mei van 10.00 uur tot 18.30 uur. Afspraak vanaf 9.00 uur op het Ladeuzeplein, waar ook de dag zelf nog tickets gekocht kunnen worden (zo lang de voorraad strekt). Op het Ladeuzeplein vindt het slotevenement plaats en ook MNM tekent er present.



Tickets in voorverkoop bestellen kan op www.sherpa.be of op 070 443 443 (max. 0,30 euro/oproep). Een kaartje kost 10 euro in voorverkoop (exclusief verzendingskosten) en 15 euro aan de kassa. Kinderen tot en met 6 jaar kunnen gratis deelnemen. Zijn inbegrepen in de prijs: een ontmoeting met de acteurs, het fotoboek THUIS in Leuven, een poster met de THUIS-acteurs, downloadbare foto’s met de acteurs en alle extra animatie. Meer informatie.



Mobiliteit

De organisatoren raden iedereen aan zo veel mogelijk gebruik te maken van het openbaar vervoer of de fiets of om te voet te komen naar de THUISDAG.